Racing gaat door op zijn elan en vloert ook Betekom (+video)

Racing heeft ook de topper tegen Betekom tot een goed einde gebracht. Groen-wit haalde het verdiend met 1-2.

Racing begon met Ventôse en Weuts in de spits.  Het was Ventôse die vroeg in de match aan de basis lag van de 0-1. In een vlijmscherpe counter zette hij Carrez alleen voor de doelman en dat liet Carrez zich (uiteraard) geen twee keer zeggen.

Halfweg de eerste helft verdubbelde Weuts de score, opnieuw op aangeven van Ventôse: 0-2.

Racing was heer en meester, maar liep iets voorbij het halfuur toch in het mes. De eerste bal tussen de palen die Betekom afvuurde, eindigde in het Mechelse net: 1-2, meteen de ruststand.

In de tweede helft zocht Racing een 3e doelpunt, maar in bepaalde periodes trok ook Betekom stevig door. De thuisploeg bewees niet voor niets op een gedeelde 3e plaats te staan en maakte het Racing een paar keer moeilijk.

Toch waren de beste kansen opnieuw voor Racing. Zo schotelde Carrez na een geweldige actie Weuts de 1-3 voor, maar onze topscorer kon het net niet afmaken.

In een spannend slot hield Racing het hoofd op een volwassen manier boven water. 1-2 bleef het en daardoor behoudt groen-wit de leidersplaats.

Volgende week is de laatste thuismatch van het jaar, tegen Sint-Lenaarts. De week erna wacht dan nog de uitmatch op FC Heikant.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, De Paepe, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Guldix, Hmouda (88′ Put), Heyvaert (75′ Van der Brempt), Carrez, Ventôse (79′ Doncos) en Doncos.

Gele kaart voor Racing: Van der Brempt

Beelden ROB tv: