Max Van der Brempt na winst in Betekom: “Leuk om Racing te zien spelen”

Max Van der Brempt was zaterdagavond “slechts” invaller, maar zette in het kwartier dat hem gegund was weer zijn beste beentje voor om de driepunter veilig te stellen.

Als 22-jarige snaak heeft Max al heel wat speelminuten vergaard in de eerste ploeg van Racing. Vorig seizoen, tijdens de stilgelegde competitie, en ook dit seizoen.

Op Betekom zat Max op de bank. Het gevolg van zijn gele schorsing een week eerder, waardoor hij de topper tegen Lille United aan zijn neus voorbij zag gaan.

Max, hoe heb je de 1-2 tegen Betekom vanavond beleefd?

“Het was koud op de bank (lacht). Maar ik zag een goed Racing, dat snel op 0-2 kwam en de match onder controle had.”

“Bij hun eerste kans kwam Betekom op 1-2. Dan wordt het wat lastig, want zo lang het 1-2 blijft, kan die gelijkmaker vallen. Maar we hebben er weer echt voor gevochten. Er is als team gepresteerd om die overwinning binnen te halen.”

Wat was het plan voor de match?

“Snel en hoog druk zetten, vooral. En ook belangrijk: van onze eigen sterkte uitgaan. Dat heeft geloond.”

“We hebben nog een aantal goeie kansen gehad na de 1-2, maar het hangt dikwijls van details af of je die benut. Ditmaal hebben we de score niet verder kunnen opdrijven, maar de overwinning was het voornaamste.”

Wat vond je ervan dat je op de bank moest starten?

“De coach had vooraf met mij gesproken. Hij koos voor de ploeg die vorige week de topper tegen Lille won.”

“Ik kan hem moeilijk ongelijk geven, want vorige week wonnen mijn ploegmaats van de tweede in het klassement, en dat ook nog eens met duidelijke cijfers.”

“Dan is het aan mij om als invaller mijn steentje bij te dragen en me zo weer in de ploeg te knokken. Ik krijg mijn minuten, ik heb echt niet te klagen.”

Wat betekent deze overwinning met het oog op de rest van de competitie?

“Zelf spreek ik niet graag over titelambities. We moeten het gewoon match tot match bekijken. Gewoon elke week voor die overwinning gaan en dan zien we wel waar we uitkomen.”

“Hoe dan ook zijn we goed bezig. Ik denk dat het voor de supporters elke week opnieuw leuk is om een match van ons te komen bekijken.”

Absoluut, Max! Doe zo voort!

Lees ook:
Racing klopt nu ook Betekom, de 3e in het klassement