Coach Dave voor Betekom-Racing: “Ik heb het liever zo dan zoals vorige week”

Met een droge 3-0 tegen Lille United zette Racing vorige week zijn ambities voor de rest van het seizoen kracht bij.

Na de overwinning in deze topper staat zaterdagavond alweer een belangrijke match op de kalender.

Racing rijdt naar Betekom, dat gedeeld 3e staat in de rangschikking. Het belooft een moeilijk avondje te worden op het lokale kunstgrasveld. Dat weet ook coach Dave De Herdt.

Dave, jullie hebben Lille tot een goed einde gebracht. Is het beter verlopen dan verwacht na die moeilijke aanloop vorige week?

“De hele week was er elke dag iets anders, maar de ploeg heeft in moeilijke omstandigheden een heel volwassen en goede wedstrijd gespeeld. Ik denk dat we 80% balbezit hadden en in 90 minuten hebben we slechts 1 kans weggegeven. Ik was dan ook heel tevreden.”

Was het deze week al wat beter tijdens de trainingen?

“Ja, onze 3 aanvallers (Dean, Kurt en Dries) zijn wel nog niet topfit en ondervinden nog hinder, maar we komen beter aan de aftrap dan vorige week.”

“Ik wil bij dezen de mensen van de jeugdwerking bedanken. Normaal trainen wij op donderdag op het natuurgrasveld, maar aangezien we zaterdag op kunstgras spelen hebben zij ons deze week 3x op het kunstgrasveld laten trainen. Laat ons zeggen dat alle details en alle beetjes helpen.”

Wie mis je zaterdag?

“Niemand, buiten de langdurig geblesseerde Robbe Berben. Voor de rest is iedereen beschikbaar.”

“Ik heb zeer moeilijke beslissingen moeten nemen naar de selectie toe. Het is de eerste keer dit seizoen dat ik zulke knopen heb moeten doorhakken.”

“Iedereen wil bij een topclub spelen, dan weet je dat er momenten zijn in een seizoen waar je geduldig moet zijn. En ik heb er bewust voor gekozen om een sterke kern bij elkaar te brengen, dan moeten we nu ook niet flauw doen. Ik heb het liever zo dan zoals vorige week.”

De match in Betekom is ook weer een topper. Ik neem aan dat je dat graag hebt, dan is iedereen volle focus?

“Ja, inderdaad: Betekom is dé ploeg in vorm. Met heel wat aanvallende kwaliteiten en een stugge verdediging. Veel jongens met een goede opleiding, die zich uitstekend in hun vel voelen op het kunstgras.”

“Maar we moeten altijd die volle focus hebben, dit heeft ons al veel punten opgebracht. Mentaliteit koppelen aan kwaliteit: als we dat doen, zijn we een heel goede ploeg, anders zijn we een gewoon team.”

“Maar iedereen speelt liever tegen een goed team dan tegen een team dat niet wil meevoetballen.
Ik verwacht dan ook een heel aangename wedstrijd op het scherp van de snee.”

Hoe was het om tegen Lille je eerste match van 4 vanuit de tribune te moeten volgen?

“Laat ons zeggen dat het scoreverloop me geholpen heeft. Ik heb de spelers beloofd iets terug te doen als ze tijdens mijn afwezigheid een bepaald aantal punten halen. Wat is voor hen een verrassing, eerst moeten we tot Nieuwjaar zoveel mogelijk punten halen.”

“Net als de spelers moet ik me leren beheersen, al is dat niet makkelijk… Ik steek zeer veel energie in wedstrijden en na de wedstrijd ben ik meestal bekaf.”

“Ik kan moeilijk tegen onrecht, waardoor ik me soms al eens laat gaan. Maar de zaak is afgesloten en ik probeer me in de toekomst beter te beheersen.”

Veel succes zaterdag in Betekom, Racing!

Supporters op post, de match begint om 19u.

Lees ook:
match in Betekom met een uur vervroegd
door corona rijden er een tijdje geen supportersbussen