Racing begint het seizoen met een driepunter

Racing heeft zijn eerste competitiewedstrijd met een 1-0-overwinning afgesloten.

Met Diest kreeg groen-wit op de eerste speeldag de kampioen van Vlaams-Brabant van 2019-2020 over de vloer.

De bezoekers toonden zich een sterke ploeg, met een goeie organisatie en veel voetballend vermogen. In de eerste helft had Diest de bovenhand en creëerde het het meeste gevaar.

Toch was het Racing dat net voor de pauze op voorsprong kwam. Dean Doncos, die een hele week niet had kunnen trainen, kon laag uithalen en mikte de bal tegen het net: 1-0.

Na de rust wist de thuisploeg het evenwicht te herstellen en deden de supporters in de tribune hun duit in het zakje met ondersteunende gezangen.

Elk bezoekend gevaar werd bezworen door een uitstekende Racing-doelman Ruben Smet, die zijn 30e verjaardag vierde.

Toch kreeg Racing het nog warm toen Gregory Carrez 7 minuten voor tijd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd werd.

Even later gaf één van de vier lichtmasten de geest. Het was even alle hens aan dek om het probleem op te lossen, maar dat lukte wonderwel.

Na een onderbreking van een klein kwartier werd het spel weer op gang gebracht. Diest zette nog alles op alles om een punt uit de brand te slepen, maar een hardnekkig Racing gaf de overwinning niet meer uit handen.

Doelpunt: 44′ Doncos

Rode kaart: 83′ Carrez (2x geel)

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Van Delm, De Paepe, B.Kerckhofs, Hmouda, Van der Brempt, Heyvaert (85′ Van Nuffel), Carrez, Doncos (76′ Eyeson) en Weuts.