“Apetrots op de drive van de spelers en het fantastische publiek”

Met een 1-0 tegen Kfc Diest heeft Racing de nieuwe competitie uitstekend ingezet.

Trainer Dave De Herdt kon terugblikken op een gave prestatie en een intense wedstrijd aan beide kanten.

Coach, wat vond je ervan?

“Het was een heel nerveuze en moeilijke eerste helft voor ons, met veel balverlies. We gaven weinig kansen weg, maar toch hadden we het lastig.”

“Net voor de pauze kwamen we heel gevleid 1-0 voor, en na de rust zag ik dan toch meer rust in ons spel.”

“De 2e helft was voor Racing. Met enkele tactische verschuivingen hebben we de match naar ons toegetrokken, vooral op ons middenveld.”

“Maar de 2-0 viel niet en dan weet je dat je onder druk komt in het slotkwartier. Na de uitsluiting van Gregory Carrez was het helemaal pompen of verzuipen.”

Maar jullie hebben de 3 punten wel mooi over de streep getrokken.

“Ik ben apetrots op de mentaliteit en grinta van mijn spelers, hun volwassenheid ook door de match af en toe eens stil te leggen en te versnellen als het nodig was.”

“Het licht viel dan ook nog eens uit op een moment dat we echt aan het kreunen waren. Dat was in ons voordeel: we konden van de tijd in de kleedkamer gebruikmaken om de violen stemmen.”

“Je kon voorspelen dat Diest zijn backs naar voren zou schuiven en er lange ballen zouden komen. Met Kevin Eyeson in de ploeg zijn we dan 5-3-2 gaan spelen, waardoor we centraal achterin sterk stonden op de centers die kwamen.”

“Plus: Ruben Smet pakt hier meteen zijn eerste drie punten voor Racing. Hij keepte een uitstekende wedstrijd op zijn 30e verjaardag.”

Het was een lekker intense en sfeervolle wedstrijd, niet?

“Absoluut. Het publiek was fantastisch, zeker in het laatste kwartier. Ik zei tegen de jongens na de lichtpanne: ga voor die tribune staan en trek de fans mee. De supporters hebben er fantastisch op gereageerd, ze hebben ons mee over de streep getrokken.”

“Was het een topmatch? Neen. Het sprankelende voetbal hebben we niet laten zien, maar ik heb het al vaker gezegd: we gaan nu ook realistischer moeten spelen en met een drive die ik vanavond gezien heb.”

Dean Doncos was een hele week ziek, testte negatief op corona en kwam aan de aftrap. Hoe bekijk je zijn wedstrijd?

“Fenomenaal! Wat een ambetante week voor hem en dan scoort hij nog ook!”

“Tijdens de rust zei hij dat hij het moeilijk had om zijn normale spel te ontwikkelen en de druk te zetten die hij normaal zet. Ik heb hem gezegd voluit te gaan tot hij niet meer kon.”

“Na een tijdje heb ik Dean dan vervangen door Kevin Eyeson, op wie je altijd kunt rekenen. Kevin is opnieuw op de goeie weg na een moeilijke periode.”