Op 30 november komt de Oscar-gin 2 op de markt!

De eindejaarsperiode is in zicht en dus komt er opnieuw een aantal merchandising-artikelen op de markt.

Eén van die artikelen (naast onder andere een Racing-mok en een Racing-paraplu waar we later meer info over geven) is onze eigen gin, de welbekende Oscar-gin.

“De Oscar-gin kwam eind 2016 voor het eerst op de markt. Hij bestond uit 24 botanicals, waarbij één speciaal ingrediënt: gras van onze heilige grond op OVK”, zegt de Racing Business Club (RBC), die zich met de ontwikkeling van de gin bezighoudt.

“Die 24 ingrediënten zijn een verwijzing naar het stamnummer van de club. De naam “Oscar” refereert uiteraard aan Oscar Vankesbeeck, die op zijn 18e al voorzitter van Racing Mechelen was.”

“Van die Oscar-gin zijn bij de lancering honderden flessen verkocht. De mensen vonden hem lekker en vroegen ons wanneer we een nieuwe lading zouden produceren. Dat is nu dus gebeurd.”

Oscar 1 en Oscar 2

In navolging van de Oscar-gin kwam in 2017 de Rik-jenever op de markt. “Ook de jenever was een groot succes. Na een jaartje stilte hebben we er nu voor geopteerd om in het kader van 115 jaar Racing Mechelen een limited edition van de oorspronkelijke gin te laten maken.”

“We gaan terug naar de basis, weliswaar met een klein verandering van samenstelling van de gin. Aan het aantal botanicals, 24, houden we uiteraard vast en aan het Racing-gras ook. Deze Oscar-gin editie 2 is een echt collector’s item.”

In tegenstelling tot Oscar-gin 1 zal Oscar 2 een groene fles zijn, met een nieuw etiket erop.

“We laten maximaal 600 flessen produceren en de flessen zijn genummerd. Oscar 2 is een ideaal cadeau voor de feestdagen. Hij kost 42 euro.”

“Ook Oscar 1 zullen we opnieuw te koop aanbieden. Die kost 40 euro.”

Praktische info:
– Oscar 1 en Oscar 2 zijn te koop vanaf zaterdag, tijdens de topper tegen De Kempen
– u kunt uw flessen kopen/bestellen in de Lounge (verdieping 1) en het restaurant (verdieping 2)
– u zult ook Oscar Gin 1 en 2 kunnen kopen in het Racing-kraampje op de Mechelse kerstmarkt
– de aanbevolen tonic bij de Oscar-gin is “pink pepper”

U kunt uw fles(sen) ook al bestellen met een mailtje naar de Racing Business Club: rbc@racingmechelen.be.

Een foto van Oscar-gin 1:

Een foto van Oscar-gin 2:


Ruimte voor externe advertenties: