Een derde gelijkspel op rij voor de beloften

Na de stadsderby tegen Leest kwam vrijdagavond streekgenoot VV Duffel op bezoek.

Een leuke gelegenheid voor de beloften van VV Duffel om eens in een historisch stadion te kunnen aantreden.

De bezoekers waren direct onder de indruk, Racing kreeg immers reeds na drie minuten een eerste scoringsmogelijkheid op een hoekschop, de kopbal van Arno Robert leverde echter niets op. De thuisploeg bleef verder voor doelgevaar zorgen, zo was er een aanval opgezet door Walid Tazani en Tim Lambrechts, Driss Amri vond echter de doelman op zijn weg.

Tien minuten voor de rust had Anass Abattoy de kans om Racing op voorsprong te schieten, jammer genoeg ging de bal er niet in. Diezelfde Abattoy kreeg net voor het einde nogmaals de kans op een doelpunt, nadat doelman Wietse Suetens de bal niet onder controle kreeg bij een poging van Beni Wetshi Kamango Yangala, maar ook ditmaal lukte het net niet.

Racing ging met een scoreloze tussenstand de rust in na een eerste helft waarin het weinig weggaf en verzuimde de kansen af te maken.

In de tweede helft kregen we een identiek spelbeeld al ging er wel iets meer dreiging uit van de thuisploeg. Zo was er een poging van Abattoy, echter zonder succes. Een vrije trap van Tazani – van net buiten de zestien – bracht jammer genoeg ook niets op. Ook VV Duffel kreeg een vrije trap, maar doelman Indy Van Bulck was bij de pinken.

Het leek de avond te worden waarin Racing bij de afwerking in gebreke bleef, dat was echter buiten Amri gerekend, hij slaagde er immers in om halverwege de tweede helft de bezoekende doelman te verschalken en Racing op voorsprong te brengen. Even voordien mistte Racing nog een kans op een hoekschop van Lambrecht, Abattoy was echter te verrast om de bal in doel te werken.

Zes minuten na het openingdoelpunt strafte Robin Wuyten van VV Duffel een fout in de Racing verdediging genadeloos af. Racing ging op zoek naar een tweede doelpunt, een schot van Abattoy scheerde voorlangs het Duffelse doel.

Enkele minuten voor het einde had het een aanval van Lambrechts en Abattoy tot een succes kunnen leiden maar de vrijstaande Henoc Wabeno Ndontoni kopte de bal net naast het doel.

Racing verdiende de overwinning maar moest zich opnieuw neerleggen bij een gelijkspel en dit voor de derde keer op rij.

KRC Mechelen: Indy Van Bulck, Himanish Beynaerts, Beni Wetschi Kamango Yangala, Victor Guerre, Karel Vermeulen, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Tim Lambrechts, Henoc Wabeno Ndontoni, Abdelwahed El Nasiri, Gabriel Basous, Anass Abattoy, Sean Ceulemans

VV Duffel: Wietse Suetens, Alender Bot, Xander Van Den Eynde, Dries Ghys, Ruben De Bie, Sil Flokman, Tuur Minne, Marco De Souter, Wouter Luyten, Tom Schuddinck, Robin Wuyten, Michiel Daelemans, Iebe Van Dijck, Sam Van Den Bussche

Doelpunten: 68’ Driss Amri, 74’ Robin Wuyten 1-1