Ook Ben Wijnstekers komt naar De Nacht: “Ik reik graag een award uit”

Op zaterdag 25 mei staat De Nacht van de Racing op de agenda. Een groot feest waarop alle Racingers (meer dan) welkom zijn.

Naast supporters, sympathisanten en sponsors zullen ook enkele grote namen uit het spelersverleden van Racing aanwezig zijn.

Zo kondigden we enkele weken geleden al de komst aan van Joop Lankhaar, een van de steunpilaren van het Racing eind jaren 80, begin jaren 90.

Racing is trots dat het ook Ben Wijnstekers op De Nacht mag verwelkomen. De sierlijke verdediger, 36-voudig Nederlands international, zorgde er eind jaren 80 mee voor dat Racing bij zijn terugkeer naar 1e klasse het behoud verzekerde.

“Na mijn proftijd bij Feyenoord, waar ik 14 jaar in het eerste elftal stond, ben ik naar Racing Mechelen verhuisd”, zegt Ben.

“Ik heb een super welkom gehad bij de club, van bestuur en supporters. In het begin was het wel even wennen om van De Kuip naar Racing te komen met achter een van de doelen ook nog een appartementsgebouw, maar ik voelde me meteen goed in Mechelen.”

“Ik ben bij Racing in een prima groep terechtgekomen, met een goeie trainer. We beleefden een goed seizoen en verzekerden ons dankzij een overwinning op de slotdag in Lokeren van het behoud in 1e klasse.”

“Momenteel volg ik Racing niet zo goed meer, maar ik was 2 jaar geleden wel op de club, om nog eens een kijkje te nemen.”

“Ik herinner me van Racing de warmte van heel veel supporters en de business club-leden. Ik heb bij jullie een mooie tijd gehad. En wat het mooiste was: aan de ingang van het stadion stond op een van de muren geschreven “Wijnstekers for president”. Dat vond ik fantastisch (lacht).”

“Tot de 25e mei op De Nacht van de Racing! Ik zal daar trouwens een award uitdelen aan een huidige Racing-speler.”

Top, Ben, dat je erbij bent!

Racingers, schrijf je op deze link ook in voor De Nacht. Er zijn diverse formules.

Bekijk een filmpje van Ben Wijnstekers dat destijds in Extra Time getoond werd: