Lyndsey en Bart presenteren De Nacht: “Goede gezondheid nodig voor 120 jaar”

Op zaterdag 25 mei vieren we De Nacht van de Racing. Een leuke avond die in het teken staat van gezellig samenzijn met al wie groen-wit dierbaar is, terugblikken op 120 jaar én vooruitkijken naar (minstens) de volgende 120 jaar.

Omdat er heel wat op het programma staat tijdens De Nacht (klik hier voor het programma) is er een “host” nodig die alle acts en optredens vakkundig aan elkaar praat.

Meer zelfs: er zullen twee hosts zijn. Lyndsey Pierard en Bart Pepermans hebben zich geëngageerd om iedereen die De Nacht bijwoont op gepaste wijze door de feestelijkheden te gidsen.

Lyndsey Pierard zullen veel Racingers kennen als rasechte supporter van groen-wit en als helper in het chalet tijdens matchdagen van de eerste ploeg. Samen met drie andere vrouwen, Tamara, Femke en Kim, vormt ze ook het bestuur van Club 1904, de supportersclub in het chalet.

“Op mijn 15e kwam ik voor het eerst op Racing. Het virus had me meteen te pakken en ik was er niet meer weg te slaan. Racing is mijn 2e thuis. Als ik eens een wedstrijd niet kan bijwonen, voelt het alsof ik echt iets mis. Ik heb groen bloed”, vertelt Lyndsey.

“Racing is familie. Om nog meer schwung in die familie te krijgen, hebben we vorig jaar Club 1904 opgericht. Ook in de hoop om zo weer meer mensen naar uitwedstrijden te krijgen, door bussen in te leggen.”

“We willen graag een frisse wind door de club laten waaien, al is het niet makkelijk om met vier vrouwen een supportersclub op te richten. In ons eerste jaar hadden we een 50-tal leden, hopelijk doen we er volgend seizoen wat bij. Want “Waar een wil is, is een weg”.”

“Zelf neem ik altijd het vlag van den Bougie mee, ook op verplaatsing. Zo herdenken we onze vriend die twee jaar geleden gestorven is. Ik heb daar al veel dankwoordjes voor gekregen, ook van zijn ouders.”

“Als ik van thuis uit al eens op verplaatsing ga en de vlag er niet bij is, voel ik mij telkens een beetje schuldig. Den Bougie is en blijft lid van onze Racing-familie. Het is een kleintje om hem mee te nemen en zo te tonen dat we hem zeker nog niet vergeten zijn.”

Co-host Bart: “Een deus ex machina en een engel”

Lyndsey presenteert De Nacht met Bart Pepermans. Klasse en humor zullen bijgevolg hand in hand gaan.

Bart Pepermans is een nóg bekendere Racinger. Hij heeft al heel wat functies binnen de club bekleed, nu nog altijd is hij actief als onze API (klik hier voor meer uitleg over de API).

“Racing is de enige club die me zo na aan het hart ligt dat ik er ziek van ben wanneer er donderwolken hangen. Ik ben dus al wel eens ziek geweest, spijtig genoeg”, zegt Bart.

“Ik ben door mijn vader op Racing beland. Hij speelde bij Excelcior Puurs toen we nog in Ruisbroek Sauvegarde woonden. Toen we – ik was 6 jaar – in Mechelen moesten komen wonen, omdat mijn vader in het stadsonderwijs ging werken, werd ons gezegd dat als je niet in het katholiek onderwijs stond en in de stad woonde, dat je dan bij de Racing moest komen. En dat is ook gebeurd.”

“Mijn eerste herinneringen gaan terug naar mijn lagere schooltijd, toen ik met mijn vader naar Racing kwam met een grote groene toeter om op te blazen. De mensen rond mij werden er zot van.”

Door de jaren heen nam Bart steeds meer verantwoordelijkheid op bij Racing en uiteindelijk nam hij een bestuursfunctie op.

“Ik heb zo zelf de moeilijke jaren in het bestuur beleefd. Misschien moesten we daar wel door om nu naar een gezonde club te kunnen evolueren. Ik heb veel zien mislopen en ik heb ook niet altijd doortastend durven optreden, ook al weet ik van mezelf dat ik steeds zeer erg mijn deontologie heb bewaakt.”

“Na het debacle met de fictieve Portugees die 1 miljoen euro zou investeren, kwam Koen Van Exem als een deus ex machina: gezond verstand met een grote dosis doortastendheid en een hele schare vrijwilligers deden het faillissement vermijden. Dankzij Koen en zijn ploeg is dat gelukt.”

“Daarna kwam de tweede “engel” uit de lucht gevallen: François De Keersmaecker, die samen met Michel Vanstallen een sterke organisatie uitbouwde en ook de jeugd weer naar de top deed groeien. Het geheim: de club teruggeven aan de mensen die de voorbije 20 jaar steeds zijn blijven geloven in Racing. Er heerst een voorzichtige positiviteit, zonder grote uitspraken of beloftes.”

“Voor 120 jaar is een heel goede gezondheid nodig”

Op zaterdag 25 mei leidt Bart met Lyndsey De Nacht van de Racing in goeie banen. “Bart en ik zullen ons best doen om er een topavond van te maken”, zegt Lyndsey.

“Mijn eerste reactie toen ik gevraagd werd als host? Amai, wat een eer om mee de avond te mogen presenteren”, vult Bart aan.

“Mijn aanpak is klassiek: een presentatie met een Mechelse toets en met een plezante noot. Samen met ons Lindsey zal dat wel lukken, denk ik.”

“Ik hoop dat we er met zoveel mogelijk Racingers een onvergetelijk verjaardagsfeest voor onze Racing van kunnen maken. Want zeg nu zelf: een eeuweling komt al wel eens voor, maar 120 jaar, daarvoor is echt een goede gezondheid nodig.”

Bedankt, Bart en Lyndsey voor jullie engagement!

Racing-supporters, kom mee feesten op De Nacht!

Schrijf je nu in:
klik hier om je in te schrijven voor het walking dinner (150 euro/persoon, gratis drank tot 21u30)
klik hier om je in te schrijven voor het avondfeest (30 euro/persoon)

Inschrijven is verplicht!

Voor het walking dinner kun je inschrijven tot en met vrijdag 17 mei.

Als je alleen naar het avondfeest komt, kun je inschrijven tot vrijdag 24 mei.