“Onze huid duur verkopen op het veld van Bilzen”

Zaterdagavond speelt Racing opnieuw een topper. Ditmaal is het op het veld van Belisia Bilzen te doen.

Bilzen speelde afgelopen weekend 1-1 gelijk tegen leider Sporting Hasselt. Daardoor staat Bilzen na 30 speeldagen nog altijd op positie 2, op 1 punt van Hasselt.

Racing staat na zijn 6 op 6 tegen Wezel en Houtvenne 5e en dingt nog altijd mee naar een ticket voor de eindronde.

Serge Van den Stock staat zaterdagavond opnieuw als T1 voor de dug-out, aangezien coach Kevin Van Haesendonck pas zaterdagnacht terugkeert van een opleiding in de Verenigde Staten. Met hem blikken we vooruit op de match.

Serge, hoe kijk je terug op de zege tegen Houtvenne?

“Uiteraard was iedereen, ikzelf incluis, zeer tevreden na de driepunter.”

“We beleefden een moeilijke eerste helft en hebben tijdens de rust de koppen bij elkaar gestoken. Het moest gewoon op alle vlakken net iets beter: sneller spelen, meer beweging, hogere druk en het geloof om erop en erover te gaan.”

“Wel, ik denk dat de spelers laten zien hebben dat ze als collectief heel sterk staan en er absoluut alles aan gaan doen om er het maximale uit te halen dit seizoen.”

Welk aandeel mag jij in de overwinning opeisen?

“Mijn aandeel is niet groter of kleiner dan dat van elk ander lid van de technische staf, omkadering en spelers. Iedereen speelt daarin zijn rol en dankzij een uitstekende samenwerking onderling is het echt plezant werken.”

Welk gevoel had je tijdens/na het coachen?

“Persoonlijk heb ik echt genoten van de sfeer die er in het stadion hing.”

“Er waren veel supporters en er was veel ambiance. Onze supporters kunnen al eens kritisch uit de hoek komen – en dat mag – maar wanneer ze zoals nu het geval was de ploeg vooruitstuwen, zijn ze als 12e man een sterke troef en geven ze de spelers een ongelooflijke boost.”

“De synergie die er dan ontstaat tussen supporters en spelers, dat is echt een plezier om mee te maken.”

Over naar zaterdagavond, wie mis je?

“Na het kaartenfestijn van vorig weekend zijn Jaric Schaessens, Jerko Guldix en Alan Mayanga geschorst. Verder zijn Jens De Paepe, Nesta Vallez en Nick Spaenhoven nog steeds out.”

De match tegen Bilzen wordt geen makkie, waarop heb je de focus gelegd in de voorbereiding?

“Tijdens de laatste training van vrijdagavond en in aanloop naar de match zullen we een aantal zaken van Bilzen naar voren brengen.”

“We leggen niet onnodig de nadruk op de tegenstrever. We proberen altijd vanuit onze eigen kracht een resultaat te boeken.”

“Makkelijk zal het inderdaad niet worden. Bilzen wordt algemeen beschouwd als een van de beste zoniet de beste ploeg van de reeks, maar we gaan onze huid daar duur verkopen.”

Veel succes zaterdag in Bilzen, Racing!

Supporters, op post! De aftrap is om 19u30.

Lees ook:
praktische info voor de verplaatsing naar Bilzen
dinsdag infosessie 2 over het nieuwe stadion: schrijf je hier in
op zaterdag 25 mei is er De Nacht van de Racing: al voor 30 euro ben je erbij

Rens Accountants
Rens Accountants