Racing delft het onderspit tegen een sterk Bilzen

Racing is er niet in geslaagd een vervolg te breien aan zijn mooie 9 op 9. Bij Belisia Bilzen verloor groen-wit met 4-2.

Racing miste opnieuw heel wat spelers, door blessures en schorsingen. Met Ben Azrak en El Lamzi namen twee youngsters plaats op de bank, naast de terugkerende Sabri Hmouda.

In de openingsminuten trok Racing meteen in de aanval. Zo kwam Ventôse in een mooie positie om aan te leggen en te scoren, maar zijn schot ging naast de verste paal buiten.

Bilzen reageerde gevat en zou het initiatief in de rest van de eerste helft niet meer uit handen geven. Uit een handvol kansen scoorde de thuisploeg voor de rust 1 keer: een schot van Landuyt vloog via de lat in doel.

Vroeg in de tweede helft was Racing-doelman Goossens een tweede keer verslagen, toen Vandecaetsbeek aan de eerste paal te makkelijk kon binnenkoppen, 2-0.

Met een krachtig afstanddschot (2-1) bracht Heyvaert opnieuw spanning in de wedstrijd. Even leek Racing door te kunnen duwen richting de gelijkmaker.

Maar de 2-2 kwam er niet. Integendeel: na balverlies bij het uitverdedigen scoorde Bounou de 3-1 en wat later maakte dezelfde Bounou er 4-1 van.

Een sterk Bilzen had gewonnen spel. Daar veranderde een penalty voor Racing, gefloten na een fout op Versteeven, niks meer aan. 4-2 was de eindstand.

Door een overwinning van Houtvenne (tegen City Pirates) valt Racing uit de top 6. De kansen op deelname aan de eindronde zijn dus wat kleiner geworden, maar zijn zeker nog niet opgedroogd.

Er staan nog drie matchen op de kalender: Racing-Lille (zat 20/4), Overijse-Racing (zon 28/4) en Racing-Lebbeke (zon 5/5).

Doelpunten:
18′ Landuyt 1-0,
49′ Vandecaetsbeek 2-0,
52′ Heyvaert 2-1,
67′ Bounou 3-1,
80′ Bounou 4-1,
91′ Ventôse 4-2 (pen)

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert en Kerckhofs

Racing speelde met: Goossens, Laureys, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Van Steenwinkel (65′ Hmouda), Heyvaert (86′ El Lamzi), Van der Brempt (82′ Ben Azrak), Carrez, Ventôse en Versteeven