fbpx

Nog een wintertransfer: spits Dante Walen De Keyser komt naar Racing

Racing heeft een tweede transfer in de wintermercato kunnen afronden. Dante Walen De Keyser ruilt Cappellen voor groen-wit.

Dante is een aanvaller. Volgende maand wordt hij 25. Dante heeft bij Racing een contract tot het einde van het seizoen ondertekend.

Aangezien de spoeling in de A-kern dun is door (langdurige) blessures en schorsingen was het voor Racing zaak om de markt op te gaan.

Met Roy Mauro werd het middenveld al versterkt, nu komt Dante Walen De Keyser het offensieve compartiment zuurstof geven.

“Ik ben een centrumspits en moet het dus van mijn scorend vermogen hebben. Ik ben een speler die die graag via combinatievoetbal in de 16 opduikt en dan in de box afwerkt”, zegt Dante.

“Ik weet dat er bij Racing veel kwaliteit rondloopt, maar dat de resultaten in de wedstrijden niet altijd die kwaliteit weergeven. Ik hoop mijn steentje bij te dragen door goals te scoren, want Racing hoort hoger te staan.”

“En natuurlijk verwaarloos ik mijn verdedigende taak niet. Ik verstop me niet. Kan ook moeilijk op een groot veld als dat van Racing. Met Cappellen ben ik dit seizoen al op Racing komen spelen en viel het grote veld op. Dat ligt me wel.”

“Wat me ook beviel, waren de supporters van Racing. Veel grinta in de tribunes tijdens de voor Cappellen een van de moeilijkste matchen dit seizoen. Ook coach Greg Vanderidt, met wie ik eerder een half jaar samenwerkte bij Rupel Boom, toont die grinta.”

Lees verder onder de foto van Dante.

Het plezier terugvinden

Dante Walen De Keyser begon te voetballen bij Wijnegem, trok daarna naar Wilrijk, Beerschot (6 jaar), AA Gent (5 jaar), Oosterzonen, Rupel Boom, Cappellen en tussendoor 1 jaar Heist.

Met Greg Vanderidt komt hij dus een oude bekende tegen. “De coach is enorm bezig met het voetbal. Zijn trainingen zijn zwaar, maar hij is een goeie motivator. Hij heeft contact met mij opgenomen om naar Racing te komen. Na een avondje nadenken heb ik de knoop doorgehakt.”

“Ik heb een moeilijke eerste seizoenshelft beleefd in Cappellen. Ik was er niet gelukkig meer. Ik zat er vaak op de bank en wil bij Racing het voetbalplezier terugvinden. Ik heb de laatste 2 seizoenen meer dan 30 doelpunten gemaakt, dus die kwaliteiten kan ik niet verloren hebben.”

“Met Racing kom ik terecht in een interessante club. Een grote club met traditie, goeie fans en veel beleving. Ik ken eigenlijk al zo goed als alle spelers van Racing. Met Hatim Akarom en Nesta Vallez speelde ik samen bij Cappellen, maar ook jongens als Jens De Paepe en Nick Spaenhoven ken ik persoonlijk. De andere jongens ken ik van naam.”

Niet vastpinnen op eindronde

Racing vat post in de (betere) middenmoot van het klassement. Toch kun je je niet van de indruk ontdoen dat een beter klassement had gekund als er meer gescoord was.

“Elke voetballer wil zo hoog mogelijk eindigen”, zegt Dante Walen De Keyser. “Volgens mij is de eindronde met deze ploeg nog haalbaar. Maar we moeten ons daar niet op vastpinnen. Het doel is elke match winnen en dan zien we wel waar we uitkomen.”

Dante, die in Kontich woont op een dikke 10 minuten rijden van Racing, ondertekende bij Racing een contract tot het einde van het seizoen.

“Wat daarna gebeurt, zien we nog wel. Er was/is interesse van andere clubs, maar daar ben ik nu niet meer mee bezig. Ik wil in eerste instantie het beste van mezelf voor Racing geven.”

“Of ik fysiek in orde ben? Zeker. Ik ben meteen inzetbaar. Normaal gezien ben ik speelgerechtigd in de match van zondag, op het veld van Jong Beerschot.”

Dante, welkom op Racing!

Racing Mechelen wil Cappellen en zijn trainer/sportief manager Tom Schipper bedanken voor de hulp bij deze transfer.

Lees ook:
– kom Racing woensdagavond aanmoedigen tegen Belisia Bilzen