Racing verliest in hondenweer van titelkandidaat Belisia

Racing heeft in zijn inhaalwedstrijd tegen Belisia Bilzen geen punt(en) kunnen sprokkelen.

Groen-wit begon zonder Doncos, Vallez, Van der Brempt, Weuts en Guldix – allen geblesseerd – en zonder de geschorste De Paepe en Akarom. Mauro en Walen De Keyser waren voor deze partij niet speelgerechtigd.

Heel wat veranderingen dus in de ploeg, maar moeilijk gaat ook. Racing vocht tegen Belisia Bilzen, een van de beste ploegen in de reeks, voor wat het waard was.

Belisia Bilzen eiste in de eerste helft het balbezit op en dreigde het meeste. Er waren wel niet echt grote kansen bij, al miste een listige kopbal maar net het doel van Ruben Smet.

Racing antwoordde gevat met een plaatsbal van Gregory Carrez, ook net naast.

Iets voorbij het halfuur ging de bal er dan toch in, voor Racing weliswaar aan de verkeerde kant. Een Limburgs schot in de verste hoek was buiten het bereik van doelman Smet: 0-1.

In de tweede helft speelde Racing met de wind in de rug en kwam Belisia er moeilijker uit.

Maar vlot verliep het Mechelse spel niet, ook door de harde regen die goed voetbal onmogelijk maakte.

Toen ook Jens Heyvaert met een blessure naar de kant moest, viel de jonge Imad Addaoui in. Diezelfde Addaoui kwam het dichtste bij de gelijkmaker: zijn schot botste op de paal.

Dichter zou Racing niet bij de 1-1 komen. Ondanks veel goeie wil liepen de combinaties vaak spaak en hoefde de Belisia-doelman geen grootste reddingen te verrichten.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Hmouda, Robert, Heyvaert (59′ Addaoui), Harrou (84′ Buccauw), Carrez en Ventôse.

Doelpunt: 35′ Wijnen 0-1

Gele kaart voor Racing: Spaenhoven

Lees ook:
2e wintertransfer: Dante Walen De Keyser komt naar Racing