fbpx

Nieuw stadion: infomoment voor de supporters op 3 april

De club organiseert begin april twee info-sessies over het nieuwe stadion op de OVK-site. De eerste sessie is voor de supporters, de tweede voor de buurtbewoners.

Eind vorig jaar kon RC Mechelen aankondigen dat de club met de stad Mechelen en IBO/Investpro een akkoord had gesloten over de OVK-site.

De stad neemt de grond (hoofdveld en tribunes) over van IBO/Investpro en geeft IBO/Investpro in ruil een perceel grond in de Abeelstraat in Mechelen. Daardoor wordt de stad eigenaar van de volledige OVK-site en verleent de stad aan Racing een erfpacht van 90 jaar.

Racing kondigde op zijn beurt aan dat de club werk zal maken van de herontwikkeling en opwaardering van de site en de bouw van een gloednieuw en modern voetbalstadion.

De eerste stappen daarin zijn al gezet, zo zijn er onder meer nieuwe gesprekken geweest met de stad Mechelen over de concrete invulling van het project.

Ook de supporters van Racing worden betrokken in deze fase. Daarom organiseert de club op maandagavond 3 april een info-moment voor de supporters.

Voorzitter François De Keersmaecker, bestuurder Michel Vanstallen en een team van architecten zullen – na een korte inleiding – luisteren naar hoe supporters het toekomstige stadion zien.

Wat verwachten jullie van het nieuwe Racing-stadion? Hebben jullie specifieke wensen? Hebben jullie vragen over het project…?

Op maandagavond 3 april om 19u30 zijn jullie welkom in de beheerraadszaal. Daar zal het info-moment plaatsvinden.

De plaatsen zijn beperkt, dus wordt er met inschrijvingen gewerkt. Wie komt, stuurt een mailtje naar stadion@racingmechelen.be.

Wie niet kan (of wil) komen, zal het info-moment live kunnen bekijken op de Facebook-pagina van RC Mechelen.

Voor een goed begrip: dit is een van onze luister-sessies, waarin dus geluisterd wordt naar hoe supporters, buurtbewoners, investeerders enzovoort naar het project kijken. Op basis van al deze info zullen later ontwerpen gemaakt worden.

Na het info-moment biedt de club de aanwezige supporters een drankje aan in het chalet.

Lees ook:
het artikel van 8 november 2022: Racing gaat een nieuw stadion bouwen
“Het nieuwe stadion moet de recreatieve hotspot worden in Mechelen-Noord”