fbpx

Matchwinnaar Doncos: “We zijn wat nederiger geworden”

Dean Doncos scoorde het enige – en dus heel belangrijke – doelpunt tegen Termien.

Na de match zochten we de spits op. Hij blonk.

“Het was een pittige en zware match, van begin tot einde was het vechten geblazen”, zei Dean.

“Dit is het Racing dat iedereen wil zien. In de eerste helft speelden we zeer goed en in de tweede helft hebben we het volwassen aangepakt. 6 op 6 is het mooie resultaat.”

“We waren iets verschuldigd aan de Racing-fans, zeker na wat er twee weken geleden thuis tegen Nijlen gebeurd was.”

“Na Nijlen zijn we uitgejouwd, terecht. De mensen verwachten iets van ons, en daar hebben we ook de ploeg voor. Het publiek heeft ons vandaag na de match dan weer toegezongen. Onze fans zijn geweldig, dat vind je nergens anders op ons niveau.”

Hoe scoorde je de 1-0?

“Vorige week scoorde ik een wereldgoal, om het zo te zeggen, en nu had ik wat geluk bij die hoekschop: de bal botste tegen mijn bil en vloog binnen. Het hoeft niet altijd mooi te zijn (lacht).”

“Ik vond Termien echt wel goed. Die staan onder ons in het klassement, maar ze hebben de ambitie om te staan waar wij willen staan.”

Wat heeft die eerste competitiegoal vorige week op Witgoor voor jou betekend?

“De competitiestart verliep voor mij wat moeizaam. In de eerste match was ik wat ziekjes, erna sukkelde ik met wat kleine blessures. Toch heb ik nooit aan mezelf getwijfeld.”

“Ik kan ook op een andere manier belangrijk zijn voor de ploeg, zonder te scoren. Al besef ik dat van een spits verwacht wordt dat hij scoort.”

Welk gevoel leeft er in de spelersgroep na de 13 op 21?

“We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt met die ene week van 3 op 9. We herpakken ons nu goed met 6 op 6, maar dat betekent nog niets.”

“Als we volgend weekend in De Kempen winnen, win je 3 keer na elkaar. Dat is al iets anders, want dan kom je in een flow.”

Zie je ons nog meedingen naar de titel?

“Ik denk dat de eerste wedstrijden ons wat nederiger gemaakt hebben. We bekijken het match per match en dan zien we met Nieuwjaar wel waar we staan.”

“Er komt ook nog kwaliteit bij als De Paepe en Ventôse terugkeren uit hun blessure. Dan zijn we weer op volle kracht.”

Lees ook:
matchverslag van Racing-Termien en reactie van coach De Herdt
de resultaten en de stand in de reeks van Racing