Racing stijgt naar 3e positie na verdiende zege tegen Termien: “Met het hart”

Racing heeft voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden na elkaar gewonnen. Tegen Termien haalde groen-wit het met 1-0.

Racing wilde een verlengstuk breien aan de 0-4 op Dessel vorige week. De goeie bedoelingen kregen al snel vorm en mondden op het kwartier uit in een doelpunt.

Op corner was Doncos er als de kippen bij om de bal in doel te werken: 1-0 voor Racing.

De thuisploeg controleerde de wedstrijd en creëerde geregeld een goeie kans, maar liet na zichzelf te belonen met een grotere voorsprong.

Termien had het dan weer moeilijk om voor het Racing-doel op te duiken. Toen dat toch eens lukte – net voor de 1-0 -, pakte Smet uit met een knappe redding.

Ook in de tweede helft hetzelfde scenario, al kon Racing de score niet meer opdrijven. Met een goeie mentaliteit en geestdrift weerstond groen-wit aan de groter wordende druk van Termien.

De bezoekers konden onze goalie niet aan het werk zetten, terwijl Racing wel nog enkele mogelijkheden in elkaar bokste.

Het bleef bij 1-0, een verdiende driepunter die Racing op de 3e plaats brengt in het klassement. Diest won weer en staat op kop met 21 punten. Sint-Lenaarts is 2e met 14 punten, Racing volgt als nummer 3 met 13 punten.

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Guldix, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put, Van der Brempt (75′ Heyvaert), Hmouda, Carrez, Doncos en Weuts.

Gele kaarten: B.Kerckhofs, Hmouda

———-

Lees ook:
de uitslagen en het klassement in de reeks

Dave De Herdt: “De drive en het hart”

Dave De Herdt kon met een goed gevoel terugblikken op de tweede overwinning op een rij.

“We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door dat tweede doelpunt niet te maken. Dan weet je dat je onder druk komt te staan, maar we zijn daar heel volwassen mee omgegaan. Ook in de laatste 10 minuten was er rust aan de bal”, zei de coach.

“Het was een wedstrijd waar de hele club om gevraagd had: inzet, mentaliteit en bij momenten heel goed voetbal. Maar ik ben vooral blij met het hart, de drive en het karakter om te blijven gaan.”

Is dat een evolutie, dat er nu ook meer met hart gespeeld wordt?

“Onze spelers hebben klasse, waarmee we soms vlot door onze tegenstander kunnen breken. Maar in het begin van het seizoen was het vaak alleen die klasse die ze lieten zien.”

“Als ik vandaag zie dat Max Van der Brempt na al zijn loopwerk bijna niet meer vooruit geraakte en dat Gregory Carrez na de match bijna stond over te geven, dan heb je je job gedaan in balbezit én balverlies.”

“Je ziet dat bij de spelers het besef gekomen is dat op deze manier veel matchen gewonnen worden.”

We staan nu 3e. De hamvraag: doen we mee voor de prijzen?

“Laat het ons van week tot week bekijken. Laat ons volgende week met dezelfde mentaliteit naar De Kempen gaan en proberen de 3 punten te pakken. Als dat lukt, heb je 9 op 9 en dan begint zich stilaan een kloof af te tekenen.”

“Diest zal de 1e periode verdiend binnenhalen, denk ik, maar ik hoop voor Diest dat zij die periodetitel al te pakken hebben op het moment dat wij naar hen moeten, want anders zouden we hen wel eens een heel zure avond kunnen bezorgen.”

“Maar alle credits voor Diest. Wij moeten als Racing Mechelen gewoon rustig blijven. Twee weken geleden was iedereen negatief, of ongerust. Deels terecht, deels onterecht. Maar dat wil niet zeggen dat je na een 6 op 6 ineens euforisch moet worden.”

“We moeten de voetjes op de grond houden en dan voel je dat de supporters ons erdoor sleuren. Op het einde van de match tegen Termien voelden de fans dat de spelers hen nodig hadden en zetten ze zich er zich massaal achter.”

“Die synergie hebben we nodig, op momenten dat het wat moeilijker is. Ik denk dat de fans ons dat zullen blijven geven als de spelers alles voor hun club en de groen-witte kleuren geven. Dan zullen we in januari wel zien hoe alles staat en kunnen we stilaan beginnen te pieken voor wat er na Nieuwjaar nog allemaal komt.”