Martine koopt shirt van Weuts voor haar petekind Yoni: “Voor zijn verjaardag”

De eerste twee truitjes die we op Facebook per opbod verkopen zijn de deur uit.

Irène Willems kocht het shirt van Dries Ventôse voor 220 euro.

Irène is een Racinger pur sang. Vorig jaar bood ze al het hoogste bedrag voor de truitjes van Gregory Carrez en Wout Kerckhofs.

Vorige week bood Martine Blommen, tijdens onze tweede online-veiling, 350 euro voor het shirt van onze topscorer Kurt Weuts. Een mooi bedrag alweer!

“Ik ben al heel mijn leven supporter van Racing. Vroeger, intussen tientallen jaren geleden, was ik nog afgevaardigde bij de jongste ploeg in de Racing-jeugd”, zegt Martine, hierboven op de foto links, samen met Yoni Deneyer (rechts).

“Het was de tijd van Louis Wouters, die de jeugdwerking mee vorm gaf. We speelden niet alleen wedstrijden, we trokken er met de jeugd ook vaak op uit. We hebben enorm veel plezier gemaakt.”

“Waarom ik dit shirt kocht? Voor mijn petekind Yoni, een even grote Racing-supporter als ik.”

“Yoni, ook steward op Racing, praat altijd vol overgave over de spelers. Hij heeft het in zijn gesprekken dikwijls over Kurt Weuts, voor wie hij veel respect heeft.”

“Met dit bod wil ik Yoni het shirt van Kurt cadeau doen. Yoni is vorige week verjaard, dit is het geschenk dat ik hem geef. Tegelijkertijd weet ik dat mijn geld goed terechtkomt, aangezien de opbrengst van de veiling de jeugdwerking van Racing ten goede komt.”

Geduwd door Wijnstekers

Martine ademt Racing. “Klopt. Ik ben een Racinger in hart en nieren. Uiteraard zal ik een abonnement kopen voor volgend seizoen.”

“Wat Racing voor mij betekent? Racing is een echte familieclub. Iedereen kent iedereen.”

“In de jaren 80 ben ik eens met de spelersbus mogen meerijden voor een wedstrijd op Standard. Dat was ten tijde van eerste klasse, toen Ben Wijnstekers in de ploeg speelde.”

“Toen Ben toekwam op Racing, was ik net geopereerd aan mijn knie. Ik zat in een rolstoel en hij had met mij te doen. Uit compassie begon hij mijn rolstoel te duwen.”

“Ik heb Jan Doncos nog zien spelen als jeugdvoetballer op Racing en nu zie ik zijn zoon Dean in de eerste ploeg spelen. Dat is prachtig. Grootvader Doncos was zelf nog afgevaardigde op Racing, net als ik. Racing is één grote familie en dat vind ik geweldig…”

Bedankt, Martine, voor het gulle bod. Jij en Yoni krijgen het gehandtekende shirt van Kurt Weuts in september overhandigd voor de eerste thuiswedstrijd in de competitie.

Yoni, als steward op Racing: