fbpx
Foto van K.Beerschot AV

Greg Vanderidt is de nieuwe hoofdtrainer van Racing

Racing heeft een overeenkomst gesloten met Greg Vanderidt. De voormalige coach van onder meer Rupel Boom en Beerschot heeft een contract voor onbepaalde duur ondertekend.

Greg Vanderidt is 51. Eén brok ervaring, zelfs op het hoogste niveau in ons land. Opgeklommen vanuit 3e provinciale werkte Greg afgelopen seizoen in eerste klasse als T1 van Beerschot.

“Ik ben zelf keeper geweest en was in eerste instantie ook keepertrainer. Ik ben bij Eendracht Aalst dat vak binnengerold. Daarna werd ik in Aalst ook hulptrainer.”

“Vervolgens was ik hulptrainer in Londerzeel en ben ik als T1 gestart bij Groen Rood Katelijne. Vanuit 3e provinciale zijn we gepromoveerd naar 1e provinciale en volgde een avontuur bij Lebbeke.”

“Van Lebbeke ging het naar Eppegem, waarmee we van 1e provinciale naar 2e amateur stegen. Na 3 jaar Rupel Boom in 1e amateur ben ik dan vorig seizoen naar Beerschot verhuisd. Ik was er eerst assistent-trainer en na het ontslag van Javier Torrente heb ik de laatste 10 wedstrijden als hoofdtrainer voor mijn rekening genomen.”

“Als ik terugblik, heb ik dus in alle reeksen van het Belgische voetbal gewerkt, buiten 1B en 4e provinciale. Dat ik proftrainer was bij Beerschot is een ervaring die niemand me nog kan afnemen. Dat had ik bij het begin van mijn trainersloopbaan niet voor mogelijk gehouden.”

Wat is jouw voetbalfilosofie?

“Ik ben een coach die zich nooit krampachtig heeft vastgeklampt aan een bepaald systeem. Ik kies de beste 11 spelers voor de match die komt. Misschien zijn het de match erna andere spelers die aan de aftrap komen. Mijn veldbezetting is flexibel.”

“Hard werken en realistisch spelen, dat is mijn devies. Ik ben nooit bang van een tegenstander, maar ik verkies realiteit boven naïviteit. Het is mooi om aanvallend voetbal te prediken, maar je af en toe eens aanpassen aan de andere ploeg kan geen kwaad.”

“Daarnaast is voor mij de fysieke paraatheid een belangrijke factor, zeker in het moderne voetbal. Spelers moeten fysiek 100% in orde zijn.”

Ken je Racing?

“Zeker. Van de spelers ken ik 80%. Door ermee gewerkt te hebben, van hen te zien spelen hebben of er tegen gespeeld te hebben.”

“Qua club ken ik Racing ook maar al te goed. Ik woon in Elewijt, op 10 minuten van het Oscar Vankesbeeckstadion. De laatste jaren bekeek ik minstens een match of 3 per seizoen van Racing.”

“Ik ken veel volk op Racing en ook veel supporters. Voor mij is Racing niet in de eerste plaats het bestuur, de spelers of de trainers, maar vooral de supporters. Als Racing vandaag nog leeft, is dat in eerste instantie aan die fans te danken.”

“Het zijn de supporters die in moeilijke tijden bij wijze van spreken dag en nacht aan de poort gestaan hebben om de club te redden. Het is een heel fanatiek publiek en dat maakt Racing sterk.”

Kon je naar andere clubs na je vertrek bij Beerschot?

“Al voor mijn vertrek bij Beerschot officieel geregeld was, heb ik verschillende aanbiedingen van allerlei clubs gekregen. Ook twee vanuit het buitenland.”

“Maar ik heb een gezin met kinderen, dus heb ik dat mee in overweging genomen. Ik wil opnieuw werk met het voetbal combineren. Uiteindelijk is er ook contact met Racing gekomen en is het allemaal enorm snel gegaan. Ik heb met mijn gevoel én verstand voor Racing gekozen.”

“Het was de 3e keer dat de Racing-trein aan mijn deur passeerde. De vorige 2 keer was het door omstandigheden niet doorgegaan, nu dus wel. Het stond misschien wel in de sterren geschreven.”

Met welke ambitie begin je aan het seizoen?

“Iedereen moet beseffen dat het heel zwaar zal worden. Ik besef dat er bij iedereen verwachtingen en doelstellingen zijn, het is de bedoeling die door hard werken te realiseren. We zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken.”

“Iedereen moet weten dat we tegen teams gaan spelen die veel ervaring op het niveau van 2e amateur hebben en dat dat nog iets anders is dan 3e amateur. Racing beschikt over een spelersgroep die een heel grote stap gezet heeft vanuit 1e provinciale naar 2e amateur. We moeten beseffen dat we er ditmaal absoluut niet met kop en schouders bovenuit zullen steken.”

“De voorbereiding wordt uitermate belangrijk. Ik wil nu nog niet zeggen hoe we gaan spelen en ik ga ook geen spelers vastpinnen op bepaalde posities. Ik ga op voorhand geen grote woorden verkondigen.”

Neem je je eigen staf mee?

“Ja, zo werkt dat in het hedendaagse voetbal: je laat je omringen door mensen die je goed kent en kunt vertrouwen. Mensen met dezelfde filosofie.”

“Ik zal een assistent-coach meenemen, een fysical coach en een keeperstrainer. De concrete namen zullen binnenkort volgen.”

Heel veel succes, Greg, op Racing!

Lees ook:
koop nu online jouw abonnement voor het nieuwe seizoen

imoya