fbpx

Marc Ghys beantwoordt de hamvraag: is het zondag nu een derby of geen derby?

Zondag om 13u30 speelt Racing Mechelen in het AFAS-stadion van KV Mechelen tegen Jong KV. Een speciale wedstrijd voor de Mechelse voetballiefhebber.

Er is al veel gezegd en geschreven over de match. Is het nu een derby, een halve derby of geen derby? Wie zal het zeggen?

Wij blikken in elk geval vooruit op deze Mechelse burenstrijd, met onze sportief manager Marc Ghys.

Marc, we leggen de vraag meteen aan jou voor: is dit een derby?

“Natuurlijk. Een derby is een derby. Als je met een ploeg van Racing tegen een ploeg van KV speelt, dan speel je een derby. Dat is zo in de jeugd, dat is zo bij de beloften en dat is nu zo in deze competitie.”

“Wij hebben niet om deze derby gevraagd, de KBVB heeft dat zo “gegeven” in het nieuwe competitieformat. En ja, wij spelen nu met onze eerste ploeg tegen de U23 van KV.”

“Maar een cadeau is dat niet. Eigenlijk hebben wij alleen maar 3 punten te winnen. Want als Racing zou winnen op KV, dan zal gezegd worden dat we van de scholieren van KV gewonnen hebben. En als we verliezen, dan zullen ze zeggen dat we van de scholieren van KV verloren hebben. Zo zal het zijn, jammer genoeg.”

Hoe beleven jouw KV-vrienden de aanloop naar de match?

“Ik heb vernomen dat er aan KV-kant al enkele duizenden tickets verkocht zijn. Dus voor die KV-supporters is dit toch ook geen derby van den Aldi, om het zo uit te drukken.”

“Ik heb al wat berichtjes gekregen dat ze zeker komen kijken en dat ze ons zullen kloppen. Er is me ook al een krantenartikel onder de neus geduwd met een zege van KV in een vorige derby. Dat hoort er allemaal bij, dat is plezant. Ik zit daar niets mee in.”

“Dat was vroeger ook zo: een groen-witte sjaal stond naast een geel-rode muts. Het verschil was toen dat we naast en door elkaar mochten staan en zitten. Elkaar een beetje jennen, op een ludieke manier uitlachen en achteraf samen een pint drinken.”

Hoe leeft de match bij de spelers?

“Het is momenteel nog rustig. Er is al wel gesproken over de wedstrijd, dat wel. Zondag in Muizen tijdens de hersteltraining na de overwinning tegen Londerzeel hebben we het er over gehad.”

“Maar nu we in het midden van de week zijn, voel je het groeien. We trainen deze week nog een paar keer en zaterdag is er een laatste training op het eerste veld. We beginnen er zaterdag om 10u30 aan en om 11u15 is er een sfeeractie. Alle supporters die dan willen komen, zijn uiteraard meer dan welkom in de tribune.”

Het kan een mooie week worden, na de aankondiging ook van het nieuwe stadion. Hoe heb jij dat nieuws ontvangen?

“Als zeer positief. Ik was aanwezig op de persconferentie en toen ik het nieuws officieel hoorde aankondigen, was ik zeer gelukkig. Je hoorde de voorbije maanden en jaren veel waaien, maar als het dan aangekondigd wordt op zo’n moment, dan voelt dat toch aan als een verlossing.”

“Dat we op onze grond kunnen blijven, is zeer goed nieuws. En dat daar dan een nieuw stadion wordt opgezet, is nog een schepje er bovenop. Er is nu écht weer een toekomst voor Racing. We kunnen de zwarte bladzijden van een 7-tal jaar geleden definitief dichtslaan en het verleden achter ons laten.”

“Dit is een blijk dat Racing leeft. Hopelijk stimuleert dit de Racing-fans ook om ons nu zondag extra te steunen in de derby op KV.”

Lees ook:
koop hier online jouw ticket voor Jong KV – Racing 
Racing gaat een nieuw stadion bouwen op de OVK-site: de concrete info

Ter info: woensdagavond kun je je in het chalet tussen 19u en 21u ook fysiek gaan inschrijven voor de buscombi.

De supportersbussen vertrekken zondag om 12u in de Elektriciteitstraat. Het chalet zal ’s ochtends open zijn om al gezellig samen iets te drinken. Kom op tijd, zodat we de spelersbus om 11u45 kunnen uitwuiven.