Lee De Keersmaecker: “Dit is het slechtste gevoel dat je kunt hebben”

Na de 2-2 tegen Nijlen kon je een speld horen vallen in de kleedkamer van Racing. Tot Dave De Herdt de spelers kort toesprak en het volume van de trainer grote hoogtes bereikte.

Lee Roy De Keersmaecker uitte in naam van de spelersgroep de grote ontgoocheling na de late gelijkmaker. De aanvoerder legde de vinger op de wonde.

Met welk gevoel sta je hier, Lee Roy?

“Het slechtste gevoel dat je kunt hebben. Het is niet te beschrijven. Je verliest liever met 0-3 nadat je van de mat geveegd wordt dan dit te moeten meemaken.”

“Het blijft een pijnpunt dat we het zelf weggeven op van die domme, stilliggende ballen. Dan breekt de discussie open, maar het is aan ons om dit op te lossen.”

“Je kunt elke week zeggen dat we goed gespeeld hebben en dat het plezant was om naar te kijken, maar als je de doelpunten in cadeauverpakking blijft weggeven, dan klopt er iets niet.”

Wat is er gezegd in de kleedkamer?

“Iedereen heeft de match al meteen eens opnieuw in zijn hoofd laten afspelen en dan is er één fase die telkens terugkeert en dat is wat er gebeurt bij de 2-2.”

“Dan begin je te discussiëren: aan wie ligt dat, enzovoort. We hebben een week de tijd om de oplossing te vinden.”

“Het kan niet dat je met 2-1 leidt, een goeie 2e helft speelt en die gasten er niet meer aan te pas komen. Zij vallen dan ook nog met 10 en op een moment dat ze geen druk meer kunnen zetten, valt er toch nog een doelpunt. Pfff…”

Zelf had Racing heel wat kansen, onder meer een strafschop.

“Okay ja, we kunnen naar iedereen wijzen. Iedereen moet in eigen boezem kijken en iedereen is volwassen genoeg om te weten of hij iets verkeerds gedaan heeft of niet.”

“Ik denk dat iedereen schuld heeft aan het feit dat je met een man meer in de slotfase nog een tegengoal slikt. We zijn gewoon niet scherp in die slotfase, en dat is niet okay.”

“OVK is ons fort, maar we geven hier te veel goals weg. Tegen Hoboken, tegen Kontich, nu tegen Nijlen. We hebben hier de 0 nog niet kunnen houden, dan klopt er iets niet.”

“Het is positief dat we heel veel kansen creëren en dat er goed voetbal gebracht wordt, maar dat is alleen leuke praat als je de 3 punten pakt. En precies dat hebben we nu niet gedaan.”

Wat zei de coach?

“Hij heeft het eerst zelf wat moeten verwerken. Is hij kwaad geworden? Vast en zeker! Net als anderen. Iedereen gaat hier op zijn manier mee om.”

“Bij de coach briest dat en dat is terecht. Hij is met ambitie naar hier gekomen en hij geeft ons instructies mee. Wat er besproken is, moet nageleefd worden. Hij kan er niks aan doen dat die bal op het einde binnengaat.”

“Op tactisch vlak word je niet van de mat geveegd, als coach word je niet overtroffen. Met de coach en de ploeg die we hebben zal dat dit seizoen ook weinig het geval zijn. Maar dan tóch nog punten verliezen, dat is zeer, zeer frustrerend.”

Dit is enorm zuur, maar de prijzen worden nu nog niet verdeeld. Of zie je dat anders?

“We mogen inderdaad niet te snel panikeren als er iets fout gaat. Dit is een reeks waarin je elke week verrassingen ziet. Er zitten sterke ploegen in en daar zijn wij er eentje van.”

“We spelen goed voetbal en zullen bovenaan meedraaien, maar niet als we cadeaus blijven weggeven. Is er een man overboord? Neen, maar dit zijn wel de matchen die je naar je hand moet zetten om effectief bovenin mee te draaien.”

“Ik vind niet dat we in januari/februari, waarin de sprint getrokken wordt en de eerste 3/4 ploegen afgescheiden worden, nog moeten vechten om bij die eerste 3/4 te zijn. Dat mag niet gebeuren.”

“De Kempen heeft gewonnen en staat aan de leiding met 5 punten voorsprong op ons. Dat is veel en niet veel. Het voordeel is dat we dit niet in een maand moeten goedmaken, maar dat we daar nog tijd voor hebben. Los daarvan blijven we hier vanavond allemaal enorm teleurgesteld achter.”

Bedankt voor de analyse, Lee Roy.
Volgende week nieuwe kansen op het veld van Oppuurs!

Ruimte voor externe advertenties: