Dave De Herdt: “Er zijn harde woorden gevallen”

Na een nachtje slapen blikt Dave De Herdt terug op het harde 2-2-gelijkspel tegen Nijlen.

Coach, hoe kijk je een dag na de feiten naar de puntendeling?

“Ik ben net terug van de match Hoboken – Berg en Dal, geëindigd op 2-1 voor Hoboken, de zoveelste verrassende uitslag dit seizoen. Zo kon ik Berg en Dal zelf ook nog eens aan het werk zien, uiteraard belangrijk met het oog op ons onderlinge duel.”

“Intussen heb ik even wat minder moeten denken aan de late 2-2 tegen Nijlen, want ik was meteen na de match zeer boos. Okay, je mist weer een aantal kansen en je mist een penalty, maar het kan niet dat je een speler van een ploeg met een man minder in de slotfase laat vrijstaan en hem die bal op de slof laat nemen.”

“Als je zo doelpunten weggeeft, dan noem ik dat kinderachtig. Dat soort dingen moet eruit. Ik heb vandaag gezien hoe Hoboken de match tegen Berg en Dal uitspeelde: wel, zij zijn nooit in de problemen gekomen. Zij hebben de 3 punten op een zakelijke manier binnengehaald.”

Tegen Racing blijven clubs tot de laatste seconde strijden voor een resultaat, dat speelt misschien ook een rol?

“We moeten ons daartegen wapenen. Het zal een heel seizoen zo zijn dat tegenstanders tegen ons opgepompt aan de match beginnen en ze zo ook beëindigen. Als we daar niet tegen kunnen, dan zullen we op het einde van het seizoen niet bij de gelukkigen zijn. Net zoals we ons moeten wapenen tegen het feit dat ploegen tegen ons voor 1 punt spelen, zoals Nijlen.”

“De grootste reden voor die late gelijkmaker is een gebrek een concentratie en verantwoordelijkheid nemen. Een gebrek aan ervaring kun je het niet noemen, want die hebben we in elke linie. Maar het komt erop aan om 95 minuten lang scherp en alert te zijn.”

“Of je dat soort situaties kunt verhelpen? Door er veel over te praten en te blijven praten. Dat is iets dat moet groeien. Maar dat moet snel groeien, want er zijn van mijn kant harde woorden gevallen in de kleedkamer.”

In het klassement schuiven we ondanks de zure nederlaag een beetje op en staan we nu 6e. Wat zegt dat?

“Dat we ons met een 7 op 9, met daarbij twee clubs die vorig seizoen in 3e amateur (Ternesse en Nijlen) speelden, bovenin sowieso handhaven. Op zich is dat niet slecht en dus moeten we niet alles dramatiseren.”

“Eigenlijk hebben we onze 6 matchen dit seizoen gedomineerd, creëren we zeer veel kansen en hoor en lees ik onze tegenstanders altijd zeggen dat we de beste ploeg zijn. Alleen vertaalt zich dat niet in genoeg punten, want als je heel kritisch bent, moet je zeggen dat je 18 op 18 moet hebben, of toch minstens 15 of 16 op 18.”

“Kijk: de basis is er: goed voetbal, veel kansen en toch ook wel wat doelpunten. We trainen hard. Als ik andere ploegen soms hoor zeggen dat ze een 3e keer in de week moeten trainen als straf, dan is dat bij ons standaard. Wij trainen 3 of 4 keer per week. De 2-1 is daar een voorbeeld van: hoe die goal tot stand kwam, dat is training.”

Die verdoemde stilstaande fases: ga je daar op trainen?

“Komende week trainen we weer op kunstgras, in Muizen, en dan kunnen we het tempo de hoogte injagen: combineren, patronen inslijpen, veel grondspel.”

“En dan komen die stilstaande fases ook aan bod, dat staat vast. Oefenen, ervaring opdoen. Ik geloof erin dat dat goed komt. We zijn de laatste 3 matchen ook al minder naïef dan in het begin van het seizoen, dat is ook iets dat moet groeien.”

“Kijk: het zal voor alle clubs sowieso een heel lang seizoen zijn. En stilaan beginnen de eerste schorsingen te vallen. Ik ben benieuwd hoe bepaalde ploegen daarmee zullen omgaan. Dat zal zich laten voelen. Op dat vlak heb ik het gevoel dat wij een zeer goeie selectie hebben, met veel kwaliteit achter de hand.”

Ruimte voor externe advertenties: