KVK Tienen-KRC Mechelen 0-0

Racing kroop een aantal keer door het oog van de naald op het veld van Tienen maar op het einde van de wedstrijd kon het ook zelf tegenprikken. Uiteindelijk bleef het bij een brilscore als eindstand, een bevredigend resultaat tegen de leider.

Zonder de geblesseerden Ledent, Zoubeir, Luckermans en de afwezige Dondo begon Racing aan de opdracht tegen leider Tienen.

We kregen een eerste helft waarin de bezoekers goed standhielden tegen de uitvallen van de thuisploeg. We konden één kans noteren voor de groen-witten, Janssens besloot echter op doelman Hannes.

We waren amper een paar minuten ver in de tweede helft wanneer een schot van Cabumi de binnenkant van de paal raakte en, gelukkig voor Racing, terug het veld invloog. Enkele ogenblikken later werd een doelpunt van Matterne afgevlagd wegens buitenspel. In de 68′ trof een kopbal van Lambrecht het doelhout en even later kwam Racing wederom goed weg wanneer een poging van Lambrecht op de vuisten van Van Bulck belandde. Fontaine waagde nadien zijn kans maar zijn schot ging jammer genoeg net naast. Zo bleef voor beide ploegen de nul op het bord staan en sprokkelde Racing zijn eerste puntje van het seizoen.

Opstelling KRC Mechelen:
Van Bulck, Stuyck (87’Yagan), Dierickx, Mariën (64′ Van Delm), Olensky (46′ Hens), Bram Kerckhofs, Wout Kerckhofs, Fontaine, Hmouda, Huysmans en Janssens.

Doelpunten (KRCM):

Gele kaarten (KRCM):
39′ Hmouda
70′ Mariën
92′ Bram Kerckhofs

De foto’s van deze wedstrijd kunt via deze link bekijken.