James Van Vaerenbergh na 0 op 6: “We moeten rustig blijven”

Zondagnamiddag treedt Racing aan op het veld van Tienen. De leider in onze reeks is één van de zwaarste tegenstanders dit seizoen. T1 James Van Vaerenbergh is op zijn hoede.

Na twee speeldagen is Tienen de enige ploeg in de reeks met het maximum van de punten. Op de eerste speeldag won Tienen thuis met 2-1 van Nijlen en vorige week ging het met 0-3 winnen op het terrein van Lyra-Lierse. Deze derde uitwedstrijd op een rij van Racing wordt dus zeker geen gezondheidswandeling.

Coach, hoe kijk je terug op de 2-1 in Nijlen, want na de match was je enorm ontgoocheld. Wat heb je de spelers gezegd?

James Van Vaerenbergh: “Ik heb hen gezegd dat het ongelooflijk jammer is dat we onze goede prestaties, want ik reken daar ook een groot stuk van onze wedstrijd tegen Termien bij, niet hebben kunnen belonen. We zijn niet efficiënt genoeg en we geven onze doelpunten te gemakkelijk weg.”

Spreek je na 0 op 6 van een gemiste start of moet iedereen vooral rustig blijven?

“We moeten zeker rustig blijven. We creëren voldoende kansen en ons spel is zeker niet slecht. Je moet er ook rekening mee houden dat we drie keer op een rij buitenshuis moeten spelen. Maar van een goeie start kun je met 0 op 6 natuurlijk niet spreken, dat is evident.”

Tienen wordt opnieuw een zware klus?

“Het is inderdaad een zeer sterke tegenstander die vorige zondag gemakkelijk gewonnen heeft op Lyra. Het is zonder twijfel een van de titelkandidaten in onze reeks.”

Is iedereen beschikbaar zondag?

“Ledent, Zoubeir en Luckermans zijn geblesseerd. Dondo is ook niet beschikbaar. Voor de rest kan ik op iedereen een beroep doen.”

Succes, Racing, in Tienen. Supporters, op post!

Lees hier meer over waar de Racing-fans in Tienen precies verwacht worden.