Beloften van Racing winnen in Kampenhout

Onze beloften hebben hun eerste driepunter van het seizoen te pakken. Een overwinning in Kampenhout piloteert onze jongens meteen naar de 10e plaats.

De beloften waren aan de derde speeldag toe (op de tweede speeldag konden ze niet spelen, aangezien het veld op OVK nog niet speelklaar was) en waren ditmaal te gast op het veld van Kampenhout. Beide teams waren nog puntenloos.

Al meteen kwam het doel van Kampenhout in het vizier. Dean Malezsewski mocht als eerste de doelman belagen.

De dolle minuten bleven duren en Thibault Borrens vond de opening om de score te openen. Onverwacht oordeelde de scheidsrechter er anders over. Hij had een vermeend buitenspel van een medespeler gezien en het doelpunt werd (ten onrechte) afgekeurd.

Steffen Denruyter scoorde echter in dezelfde minuut, op aangeven van Alessandro “Pippo” Pignoloni, en deze keer was de voorsprong een feit, 0-1.

Kampenhout kreeg nadien enkele kansen aangeboden na fouten in de Racing-rangen, Gianni De Ruysscher kon doelpunten van Hedi Letaief en Ainsley Marien voorkomen.

Op het kwartier was het opnieuw prijs voor Racing: Dean Malezsewski kreeg de ruimte om doelman Seppe Maes te verschalken: 0-2.

Tien minuten later kreeg hij nog een mooie kans na een tegenaanval opgebouwd via Borrens en Savio Stoffels. Ditmaal besloot Malezsewski op doelman Maes. Met 0-2 was het rusten geblazen na een goeie eerste helft van groen-wit.

De tweede helft bleek van andere makelij: Kampenhout bood heel wat meer weerwerk.

Niels Debacker ging zijn kans door vanuit een scherpe hoek doelman De Ruysscher te belagen. De Racing-doelman liet zich niet verrassen.

Ook Yannick Debruyne van Kampenhout moest zijn meerdere erkennen in doelman De Ruysscher.

Daarna kende De Ruysscher wat geluk toen Mithni Pembi vrij stond om een voorzet in doel af te ronden: zijn poging verdween voorlangs.

Racing kende in de tweede helft wat mindere momenten, maar kon uiteindelijk toch de overwinning mee huiswaarts nemen.

De wedstrijdgegevens:

Sporting Kampenhout: Seppe Maes, Ainsley Marien, Yannick Debruyne, Bilal Mezghrani, Adil Aba Yahya, Niels Debacker, Janik Imbrechts, Sam Vermeulen, Axel Christiaens, Mithni Pembi, Hedi Letaief

Racing Mechelen: Gianni De Ruysscher, Steffen Denruyter, Kevin Yagan, Savio Stoffels, Thibault Borrens, Alessandro Pignoloni, Helder Ditutala Lima, Alfphe Kandza Ndoumbele, Lasha Zurabishvili, Dean Malezsewski, Arno Robert

Doelpunten: 3’ Steffen Denruyter 0-1, 15’ Dean Malezsewski 0-2