Racing verliest slotwedstrijd, nu volgt welverdiende rust

Op het veld van Sint-Lenaarts heeft Racing zondagnamiddag een 4-2-nederlaag geleden.

In de laatste match van het seizoen stond voor Racing niet al te veel meer op het spel. De titel was sinds vorige week al binnen, maar in schoonheid eindigen was wel de bedoeling.

Coach De Herdt miste Carrez en Guldix, waardoor Van der Brempt en Van Delm in het basisteam belandden. Voorin nam aanvoerder Weuts zijn plaats weer in verhuisde Doncos naar de bank.

Sint-Lenaarts nam de eerste helft voor zijn rekening en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een strak schot verdween in de hoek, 1-0 na 9 minuten.

Racing reageerde en schoof mondjesmaat op. Een kopbal van Weuts stierf op de lat. Een minuut na die bijna 1-1 werd het aan de overkant 2-0, toen Sint-Lenaarts een foutje in de Racing-defensie afstrafte.

Toch keerde groen-wit voor de rust nog terug in de partij. Weuts verlengde een verre ingooi van Van der Zyp, Hmouda knalde in de hoek: 2-1.

De meegereisde Racingers kregen moed, maar al snel na de rust werd de hoop de kop ingedrukt toen Sint-Lenaarts de 3-1 scoorde.

Toch leek het nog even spannend te worden toen Bram Kerckhofs zich knap doorzette op rechts en Weuts de 3-2 binnenwerkte. Maar verder geraakte de kampioen niet. Een kwartier voor tijd lag een onderschepte pass aan de basis van de 4-2 en gingen de boeken echt dicht.

Nils Van Delm, Bram Kerckhofs en Lars Bielen werden in de slotfase één voor één getrakteerd op een applauswissel. Zij speelden hun laatste match voor groen-wit, net als Nick Van der Zyp.

Een nederlaag dus voor Racing in de slotwedstrijd. Het vet was de voorbije weken duidelijk van de soep.

Na het laatste fluitsignaal kaartten spelers en supporters nog een tijdje rustig na op het veld, met één gezamenlijke gedachte: Racing is kampioen en speelt volgend seizoen in 2e amateur.

Racing speelde met: Bielen (84′ De Smet), Van der Zyp, De Paepe (46′ Heyvaert), Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs (75′ Doncos), Van Delm (68′ Robert), Put, Hmouda, Van der Brempt, Ventôse en Weuts.