fbpx

“Kurt Weuts scoorde 3x. Hij is zo belangrijk voor dit team, op en naast het veld”

Met drie treffers van Kurt Weuts en twee van Dries Ventôse heeft Racing FC Heikant opzijgezet.

Trainer Dave De Herdt genoot met een pintje na van de wedstrijd.

“Ik had de 3 punten gevraagd en heb ze gekregen. De manier waarop we ze behaald hebben, stemt me enorm tevreden”, zei de coach rond 22 uur.

“Als je ziet welke weg we afgelegd hebben sinds onze eerste oefenmatch op GR Katelijne en je staat hier na 17 minuten 3-0 voor… Dan geef je jezelf een groot cadeau en is het makkelijk voetballen.”

Je koos voor een speciale opstelling, met onder meer Heyvaert en Put op de bank. 

“Kan zijn, ja. Maar ik zei in de vooruitblik op deze match al dat sommige jongens wel eens in de tribune zullen zitten.”

“Het plan dat vandaag uitgestippeld was, vroeg om bepaalde spelers. Die spelers hebben dat fantastisch ingevuld. Ze hebben het goed uitgevoerd, wat niet altijd even simpel is.”

“We hadden Heikant goed gescout en kenden hun goeie en minder goeie punten. In de eerste helft was dat zeer duidelijk: Ventôse was een gesel op hun linkerkant, keer op keer.”

Ondanks de 3-1 kwam de ploeg nooit in de problemen en bleef ze jagen op een doelpunt meer.

“Bij die 3-1 gebeurde waar we onze spelers voor gewaarschuwd hadden. Als die lange bal bij Heikant vertrekt, moet je zien dat er een goeie onderlinge dekking is. Dat is niet gebeurd.”

“Maar voor de rest was de druk altijd zeer goed. En als de druk er niet was, was de dekking goed.”

Kurt Weuts scoorde 3 keer, zelfs met een omhaal. Hoe bekijk je zijn match?

“We wisten waar we iets konden rapen op stilstaande fases en dan zie je hoe belangrijk Kurt voor ons is.”

“Kurt gooit alles in de strijd. Misschien is hij in een bepaalde fase wat minder snel, maar hij is zeer nuttig voor de ploeg, zowel op als naast het veld. Hij weet wat we in balbezit en balverlies moeten doen. Hij is mijn verlengstuk op het veld.”

Het is een leuke start van de competitie, de sfeer in de tribunes was ook heel aangenaam.

“Het is een droom om op deze manier te beginnen. Thuis, goed voetbal, 5 goals. We hadden niet superveel kansen, maar scoorden op de juiste momenten. Dan kun je alleen maar tevreden zijn.”

“Maar we hebben nog maar 3 puntjes, he. Volgende week is er een nieuwe match. Misschien krijgen dezelfde 11 spelers het vertrouwen, misschien staan er andere jongens op het veld als de match dat vraagt. Dat is de kracht die we dit seizoen hebben.”

Volgende week wacht meteen een moeilijke taak: uit bij Pelt, één van de titelfavorieten.

“Ze hebben veel geblesseerde spelers, net als Heikant. We hebben al beelden van hun wedstrijden in ons bezit, zondag zal ik al eens kijken wat er kan en niet kan.”

“Met Arjan Swinkels speelt er bij hen een ex-kakker mee. Dat zal voor de nodige animo langs de lijn zorgen. Hopelijk gaan er enkele honderden Racing-fans mee naar daar, want we hebben hun steun écht nodig.”

Bedankt, coach, en tot volgende week op Pelt!

Bekijk hier de reportage van RTV.

Lees ook:
klik hier voor het wedstrijdverslag van Racing-Heikant
wil je als supporter mee met de bus naar Pelt? Klik dan hier en boek je plaatsje