fbpx

Racing opent de competitie met een vijfklapper tegen FC Heikant

Racing heeft zijn start niet gemist. In een sfeervol Oscar Vankesbeeckstadion ging FC Heikant met 5-1 voor de bijl.

De match was al na ruim een kwartier gespeeld. De aftrap was nauwelijks gegeven toen Weuts een scrimmage voor het bezoekende doel afrondde: 1-0 voor groen-wit.

Een paar minuten later hing de 2-0 al tegen de touwen. Weuts schudde een omhaal uit zijn schoenen, de keeper van FC Heikant had er geen verhaal tegen.

En nog ging de storm niet liggen, want iets na het kwartier dikte Ventôse aan tot 3-0. Het was de eerste competitiegoal voor onze nieuwe spits in het Racing-shirt.

Met die voorsprong op zak kon Racing controleren en dirigeren. Net voor de rust milderde Heikant wel tot 3-1, nadat de scheidsrechter een fout had gezien in een Mechelse ingreep in de 16. Doelman Bielen was kansloos tegen de strafschop.

Na de rust maakte – opnieuw – Weuts een einde aan de bezoekende aspiraties. Met zijn 3e van de avond voerde hij de score op tot 4-1.

Coach De Herdt voerde daarna enkele wissels door. Zo kwamen Heyvaert, Van Nuffel en Put in het team. Racing ging netjes door op zijn elan en het was Ventôse die na een aanval uit het boekje de 5-1 tegen het net prikte.

Bij die score bleef het. De fans zorgden in de tribunes voor een lekker sfeertje op een zomeravond.

De werking met het Covid Safe Ticket verliep prima. Bedankt, supporters!

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, Van Delm, Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Guldix, Van der Brempt (79′ Put), Carrez, Doncos (58′ Heyvaert), Ventôse, Weuts (77′ Van Nuffel)