Elfde editie Football Kick-Off was een succes!

Zondag vond op De Nekker de elfde editie plaats van de Football Kick-Off, het nationale G-Voetbaltoernooi voor personen met een mentale en/of fysieke beperking.

De Football Kick-Off is hét G-voetbaltoernooi van het land en een gezamenlijke organisatie van de KBVB, Pro League, Voetbal Vlaanderen, ACFF, Stad Mechelen, Racing Mechelen en KV.

G-sportambassadeur en bondscoach van het nationale G-elftal Piet den Boer organiseerde ruim tien jaar geleden de allereerste editie van de Football Kick-Off. Het event is ondertussen uitgegroeid tot het grootste voetbaltoernooi voor mensen met een beperking in België.

Ruim zeventig ploegen namen zondag in De Nekker deel aan deze editie. Het was trouwens voor het eerst dat dit toernooi in Mechelen plaatsvond.

Naast dit voetbaltornooi konden jong en oud zich amuseren met randanimatie en muziek. Zo kon iedereen op de foto met de trofee voor de landskampioen, waren er optredens, springkastelen en leuke spelletjes. Voetbalcommentator Jos Willems praatte alles aan elkaar.

De wedstrijden zelf werden in goede banen geleid door enkele topscheidsrechters.

Ook enkele spelers van de eerste ploeg van Racing tekenden present.

De Football Kick-Off kadert binnen het actieplan tegen discriminatie en racisme van de KBVB, genaamd “Come Together”.

Foto: de G-ploeg van Racing in actie.

Foto: een gedeelte van de Racing delegatie.