Kurt Weuts: “Niet aan 100%, maar aan 120% spelen”

Zaterdagavond neemt Racing de handschoen op in Londerzeel. De regionale derby is voor Racing van groot belang, want groen-wit kan best nog wat punten gebruiken.

Ditmaal geen traditionele voorbeschouwing met Greg Vanderidt, maar met Kurt Weuts. Onze 35-jarige aanvoerder is aan zijn laatste weken bezig bij Racing, maar is vast van plan om nog een paar keer te knallen.

“Het klopt dat ik Racing na dit seizoen verlaat. Voor mij is het jammer dat het hier stopt, omdat ik vind dat ik hier nog een rol had kunnen spelen. Niet meer in 34 wedstrijden, okay, maar toch…”, zegt Kurt.

“Maar ik zeg er meteen bij: ik neem niemand iets kwalijk bij Racing. Dit is voetbal en zo gaat het er aan toe. De club moet vooruit, terugkijken heeft geen zin.”

“Ik ga volgend seizoen voor Kontich spelen (nu 1e provinciale), en als ik daar zal terugblikken op mijn Racing-periode, zal dat alleen maar met een fantastisch gevoel zijn.”

“Ik ben in 2019 met een doelstelling naar Racing gekomen: de club vanuit 1e provinciale naar een hoger niveau brengen. 1e provinciale was mij totaal onbekend, de club Racing Mechelen was me minder onbekend.”

“Ik ben meteen opgenomen in een fantastische familie. Ik ben aan Racing een stukje van mijn hart verloren. Racing kruipt in je bloed, dat kan ik wel zeggen. Ik heb 2 promoties met Racing meegemaakt en heb een fantastische band met de fans.”

“Ik voel me hier zeer hard gewaardeerd, als speler en als mens. Ik wil iedereen van Racing daar voor bedanken, want het is ook dankzij die steun dat ik die prestaties heb kunnen leveren.”

“Dus nogmaals: alleen maar positieve gevoelens. Wie weet komt er voor mij bij Racing vroeg of laat nog eens iets uit de bus. En ik zal zeker nog wel eens naar een wedstrijd komen kijken.”

Hoe wil je jouw laatste weken op Racing doorbrengen?

“Ik wil afscheid nemen door de grote poort. Voor mezelf, maar natuurlijk ook voor de ploeg. Want iedereen moet beseffen dat we toch nog wat punten nodig hebben.”

“Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen. Een rustig seizoen was ons doel en dat is het tot nu toe ook, met enkele uitschieters erbij, maar het loopt nu toch al een tijdje wat minder goed.”

“Het is geen kwestie van slechte wil of geen goesting hebben, maar het komt er gewoon niet uit. Tegen Jong KV Mechelen kwam het er wel uit, in andere matchen de voorbije weken niet, of minder.”

“Dus begrijp ik wel dat er frustraties groeien en dat er commentaar komt vanuit de supporters. Maar iedereen in de spelersgroep heeft de juiste mentaliteit. Het spijtige is dat als het er niet uitkomt, dat je dan allerlei verhalen krijgt… Maar dat klopt niet.”

Hoe kan Racing dan toch nog een paar keer winnen én echt met een goed gevoel het seizoen afsluiten?

“We moeten meer kwaliteit leveren. We spelen aan 100%, maar dat is niet genoeg. Zeker omdat Racing elke week tegen een tegenstander speelt die supergemotiveerd is. Dat zal nooit veranderen. En aangezien Racing ambitieus is in de toekomst, zal dat dus ook in de toekomst niet veranderen.”

“Voor bepaalde spelers moet dat een les zijn. Uit deze situatie moeten we iets leren. We spreken hier over in de groep. Over de positieve en negatieve punten. Er heerst geen negativisme in de kleedkamer, maar er wordt wel eens iets gezegd. Een discussie, dat moet kunnen.”

“Paniek is er zeker niet. We beschikken over een zeer mature groep. We hebben samen al veel meegemaakt. Het besef dat het beter moet, is er bij iedereen.”

Hoe ervaar je de samenwerking met coach Greg Vanderidt?

“Greg heeft zijn manier van werken, hij komt van een hoger niveau: meer en harder trainen. En dat is logisch als je als club wil groeien. Beter word je niet door 1 keer per week te trainen.”

“De coach heeft de fysieke belasting de voorbije weken wel wat afgebouwd, er valt nu al eens een training weg. Daarmee wil Greg alles weer in balans krijgen en ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt.”

Wat is jouw persoonlijke ambitie nog? Voor de 3e keer op rij topschutter worden?

“Ik hoop nog veel te mogen spelen en doelpunten te maken. Topschutter worden is geen doel op zich, maar een spits leeft natuurlijk wel van zijn goals. Ik wil dus nog zoveel mogelijk scoren, maar het belangrijkste is toch dat we punten pakken. Anders is scoren zinloos.”

“Ik wil vooral met de ploeg nog enkele goeie wedstrijden spelen. Zoals we in het begin van het seizoen speelden. Wees maar zeker dat het voor ons als speler ook leuker is als het allemaal beter draait dan nu.”

“En ik kijk ook heel hard uit naar de match tegen Lyra-Lierse over enkele weken. Het duel met mijn broer Koen. Het is heel speciaal om tegen hem te kunnen spelen. Het zal voor de laatste keer zijn dat we dit in ons leven gaan meemaken.”

“Maar ik bekijk het ook als groep natuurlijk: we zullen die laatste competitiewedstrijden tegen een hoger percentage moeten spelen. Vorig jaar en in 1e provinciale volstond 100%, nu moeten we 120% geven om de overwinning binnen te halen.”

Veel succes in Londerzeel zaterdagavond, Kurt en co!

Ter info: Hatim Akarom komt zaterdag opnieuw in de wedstrijdselectie. Nesta Vallez maakt dit weekend minuten bij de beloften. Sabri Hmouda en Yasin Mrani zijn nog altijd out, net als Dean Doncos en Max Van der Brempt.

Supporters, de match begint om 19u30. Iedereen op post!

DSM