Racing keert met een puntje terug uit Londerzeel

Racing heeft geen driepunter kunnen bemachtigen op het veld van Londerzeel. De match eindigde op een 2-2-gelijkspel.

Racing trad in druilerig weer aan zonder Mrani, Hmouda, Vallez, Doncos, Van der Brempt en de zieke Heyvaert. Akarom keerde terug uit blessure en startte op de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Racing zich in zijn beste gedaante: snel storen, grinta in het spel en aanvallen.

Al in de openingsminuut leverde dat ei zo na de 0-1 op toen Ventôse, voor de gelegenheid op de rechterflank, een goeie voorzet gaf, maar Weuts er net zijn hoofd niet kon tegenzetten.

Londerzeel reageerde met een even snelle aanval. Doelman Smet moest een schot van dichtbij met een knappe save uit zijn kooi ranselen.

Verder was het in de eerste helft al Racing wat de klok sloeg. Ventôse ging diep, kwam oog in oog met de doelman, maar kon de openingsgoal niet scoren.

Even later lukte dat wel toen Carrez een nummertje opvoerde en op de keeper van Londerzeel stuitte. Walen De Keyser bekroonde zijn basisplaats in de rebound van die fase met een mooie omhaal: 0-1.

Racing nam de wedstrijd resoluut in handen en ging op zoek naar een tweede doelpunt. Dat leek er net na de rust te komen, maar een schot van groen-wit ketste weg via de lat.

Voor de thuisploeg was dat het sein om ook in het offensief te trekken. Nadat Smet al eens een dubbele redding had moeten verrichten, was het de van een handbreuk herstelde Laureys, volgend seizoen actief bij Racing, die iets voorbij het uur de 1-1 in doel werkte.

Het betere spel van Racing was nu even niet meer te zien. Londerzeel voerde de forcing op en wachtte geduldig op een foutje van de bezoekers. Dat kwam er toen een counter van Racing in de kiem gesmoord werd, Londerzeel snel omschakelde en Siebens er 2-1 van maakte.

Een domper. Maar daar bleef het niet bij, want Racing vond zijn tweede adem en knutselde nog een slotoffensief in elkaar. Eén van die aanvallen eindigde voor de voet van Walen De Keyser, die 10 minuten voor tijd van dichtbij secuur de 2-2 in het mandje legde.

Ondanks alle goeie intenties kwam Racing niet verder dan dat gelijkspel. Met 2-2 moesten de jongens van Greg Vanderidt genoegen nemen.

Volgende week, tijdens het Paasweekend, is er geen competitievoetbal. Racing speelt zijn volgende wedstrijd op zaterdag 15 april thuis, tegen FC Lebbeke.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Knollenburg, Guldix, Mauro, Carrez, Ventôse (67′ Akarom), Walen De Keyser en Weuts.

Doelpunten:
9′ Walen De Keyser 0-1,
63′ Laureys 1-1,
72′ Siebens 2-1,
80′ Walen De Keyser 2-2

Gele kaarten voor Racing: De Paepe en Mauro