fbpx

18-jarige Ilias El Lamzi schuift van beloften door naar A-kern: “Heel dankbaar”

Opnieuw goed nieuws van het Racing-jongerenfront: gisteren kondigden we aan dat Romi Himi officieel in de A-kern zit, vandaag kunnen we daar Ilias El Lamzi aan toevoegen.

Ilias is 18 jaar. In september wordt hij 19. Ilias is een geboren en getogen Mechelaar én ook een echte Racinger.

“Ik ben als kind bij Racing beginnen te voetballen en ben er tot de U11 gebleven. Op dat moment kreeg Racing, met de ploeg in 2e klasse, zware financiële problemen en stortte alles in elkaar, ook de jeugdwerking”, zegt Ilias.

“Ik ben naar Duffel verhuisd, waar ik 1 jaar speelde, en trok daarna naar Eppegem. Daar speelde ik tot vorig jaar, toen ik terugkeerde naar Racing.”

“Op zich zat ik goed in Eppegem, maar ik had niet het gevoel dat ik er echt kansen kreeg. Omdat ik Racing altijd in de gaten ben blijven houden en de club het in al haar geledingen al enkele jaren opnieuw goed doet – en ook omdat ik in Mechelen woon waar ik in Thomas More bedrijfsmanagement studeer – was de tijd gewoon rijp om terug te keren.”

“Ik ben bij de beloften aan het seizoen begonnen en in januari kwam ik in de A-kern terecht, bij oudere spelers met veel ervaring en een coach die op hoog niveau getraind heeft.”

“Ik heb in enkele maanden tijd al veel bijgeleerd. Ik ben fysiek sterker geworden, leer bij qua positiespel, coaching en hoe ik moet handelen in bepaalde situaties. Van spelers als Jens De Paepe en Wout Kerckhofs ken ik heel veel opsteken. Ze geven me tips en coachen me permanent.”

Aanvaller die verdediger werd

Ilias is een verdediger, al heeft hij niet altijd op die positie gespeeld. “Toen ik klein was, was ik een aanvaller. Maar toen ik fysiek begon te groeien, ben ik steeds meer naar achteren geschoven.”

“Nu sta ik centraal in de defensie. Mijn kwaliteiten? Ik denk dat ik goed kan meevoetballen, ik ben stevig in het duel, heb een lange bal en probeer maximaal te coachen van achteruit.”

“Internationaal zijn Virgil van Dijk en Sergio Ramos mijn voorbeelden. Maar zelf zie ik mijn toekomst natuurlijk op kleinere schaal. Ik wil doorbreken bij Racing en mijn toekomst samen met Racing uitbouwen.”

“Ik behoorde de voorbije wedstrijden al enkele keren tot de A-kern. Ik heb al veel opgewarmd in de tweede helft, maar heb nog geen minuten gekregen. Ik begrijp dat de coach in de slotfase van een wedstrijd geen risico’s wil nemen door een jonge speler plots achterin te droppen.”

“Ik moet vooral geduld oefenen en ik héb geduld. Ik heb een contract mogen tekenen voor volgend seizoen en eigenlijk weet ik niet goed wat ik daarop moet zeggen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik daar heel dankbaar voor ben. Ik wil Racing en de coach echt bedanken voor het vertrouwen. Ik ben heel blij en supergemotiveerd om bij Racing te slagen.”

Proficiat met jouw contract voor 2023-2024, Ilias!

Een foto van Ilias na de training: