Kurt Weuts bij afscheid van Racing: “Het was hier gigantisch plezant”

Zondag heeft Racing een punt gezet achter zijn eerste seizoen in 2e amateur. Meteen betekende de overwinning tegen Lille het einde van Kurt Weuts in het groen-witte shirt.

De 35-jarige Kurt speelde 4 jaar voor onze club. Twee keer kroonde hij zich tot topschutter van de ploeg (met 17 en 19 doelpunten), evenveel keer promoveerde hij met Racing: in 2020 van 1e provinciale naar 3e amateur en in 2022 van 3e naar 2e amateur.

De transfer van Kurt in 2019 was een schot in de roos, dat is het minste dat we kunnen zeggen. Zo zullen ook zijn twee doelpunten in de twee derby’s tegen Jong KV Mechelen dit seizoen nog lang in het Racing-geheugen gegrift blijven.

Na 4 seizoenen Racing verhuist Kurt komende zomer naar Kontich. Daar krijgen ze een leider op en naast het veld, een aanjager, een aanvoerder, een doelpuntenmachine en een vriend van de supporters binnen.

“Een waar genoegen”

Na de wedstrijd tegen Lille bedankte François De Keersmaecker Kurt Weuts voor bewezen diensten, tijdens een kleine ceremonie op het veld.

“Kurt, vanuit het bestuur en de supporters willen we jou bedanken voor al jouw doelpunten, al jouw wedstrijden in het groen-witte shirt en al die geweldige momenten die we met jou mogen beleven hebben”, sprak de voorzitter.

“Het was ons een waar genoegen om met een topper als jij te hebben mogen samenwerken. Jij hebt de voorbije jaren veel betekend voor de ploeg, voor ons en voor onze club.”

“Het waren schitterende seizoenen waarin knappe sportieve resultaten geboekt werden en waarin we naast het veld ook veel plezier gemaakt hebben.”

“Racing staat weer op de kaart. Jij hebt daar jouw steentje echt wel toe bijgedragen.”

“Bedankt voor alles, veel succes in het vervolg van jouw voetbalcarrière en jouw leven, met jouw vrouw en twee kinderen. En je weet: altijd welkom op Racing.”

“Het was gigantisch plezant”

Kurt kreeg uit handen van de voorzitter een shirt dat gehandtekend was door al zijn ploegmakkers en de technische staf. Daarnaast nam hij een foto-kader en een Racing-pakketje in ontvangst. Mevrouw Weuts werd bedankt met een mooie ruiker bloemen.

Ook de supporters deden hun duit in het zakje, met nog meer bloemen en mooie spandoeken.

“Ik ben hier 4 jaar geleden aangekomen met een doelstelling, waarbj ik Racing wilde afzetten in 2e amateur. Daar heb ik mijn steentje toe bijgedragen”, zei Kurt toen hij de microfoon kreeg.

“Maar dat kon ik niet alleen. Je hebt daar een ploeg voor nodig. Ik wil dus in eerste instantie alle ploegmaats en alle leden van de technische staf bedanken om hier een succes van te maken.”

“Het was een geweldige tijd op Racing. Eén van de redenen waarom ik voor Racing wilde spelen en zo graag gespeeld heb, zijn jullie: de supporters.”

“Het is gigantisch plezant om voor jullie te mogen spelen. Jullie kunnen het verschil maken en jullie hébben het verschil gemaakt. Ik zou willen vragen: blijf dit doen.”

“Want ik ben ervan overtuigd dat Racing nog heel mooie jaren voor de boeg heeft. 2e amateur is geen eindstation voor Racing. Deze club hoort minstens één niveau hoger thuis en met jullie steun zal dat vast en zeker lukken.”

“Bedankt voor alles, en nu trakteer ik op een vat in het chalet.”

Na een lang applaus van de supporters trok Kurt de douche in, gevolgd door nog meer felicitaties en de overhandiging van cadeautjes en complimentjes…

Lees ook:
Racing wint met 2 doelpunten van Nesta Vallez van Lille United