Jens De Paepe is de Speler van het Seizoen: “Ik steek er nooit bovenuit”

Met de overwinning tegen Lille United is een einde gekomen aan de campagne 2022-2023. Na de wedstrijd werd (onder meer) Jens De Paepe in de bloemetjes gezet.

Jens werd door voorzitter François De Keersmaecker onderscheiden met de Bronzen Schoen. Dat is de trofee die de Speler van het Seizoen krijgt.

Voor die Speler van het Seizoen konden de Racing-supporters stemmen in een online poll. Meer dan 1.000 stemmen werden uitgebracht, Jens stak er met kop en schouders bovenuit.

Top 3 Speler van het Seizoen:
1- Jens De Paepe (370 stemmen)
2- Yasin Mrani (217 stemmen)
3- Hatim Akarom (112 stemmen)

“Op één na beste verdediging van de reeks”

Met Jens blikten we na de huldiging kort terug op de wedstrijd tegen Lille en peilden we naar zijn gevoel als laureaat van Speler van het Seizoen.

“Met al die festiviteiten hier voor en na de match was het leuk om deze wedstrijd ook effectief te winnen en zo met een goed gevoel de vakantie te kunnen ingaan”, vertelde onze rots in de branding.

“Het was een goeie prestatie tegen Lille, denk ik. Ik vind het mooi dat je als volledige groep de motivatie vindt om er in die laatste match nog een keer vol voor te gaan.”

“Zeker ook bij het afscheid van Kurt Weuts. Kurt heeft veel voor ons betekend. Hij regelde alles voor ons en stond altijd voor ons klaar. Hij heeft natuurlijk ook veel goals gemaakt, belangrijke goals. Hij zal gemist worden, sowieso.”

Racing eindigt 10e, was dat het maximaal haalbare dit seizoen?

“Je mag niet vergeten dat we met deze ploeg in twee seizoenen tijd van 1e provinciale naar 2e amateur zijn gegaan.”

“Dit was een aanpassingsseizoen met enkele uitschieters erin, zoals de twee derby’s tegen KV Mechelen en bijvoorbeeld de thuismatch tegen Lyra-Lierse die we enkele weken geleden knap wonnen.”

“Er had misschien nog wel wat meer ingezeten, maar al bij al is dit seizoen geslaagd. Wat wil je nog meer?”

Jij wint de Bronzen Schoen. Een verrassing?

“Ik heb nog nooit 7 keer gescoord in een seizoen (lacht). Dat ik niet alleen daarvoor gekozen ben? Neen, misschien niet.”

“Maar deze prijs is een compliment voor onze hele verdediging en onze keepers. We hebben dit seizoen 36 doelpunten binnengekregen. Er is maar één ploeg in onze reeks die beter gedaan heeft: Hades Hasselt, dat 2e eindigde.”

“We hebben dus de op 1 na beste verdediging van de reeks, als nieuwkomer is dat niet niets.”

“Wat mezelf betreft: ik probeer vooral constant te spelen. Ik steek er nooit bovenuit, maar ik ben ook nooit slecht. Ik mik op een constant, goed niveau. Dat is een van mijn sterktes.”

Wat nu: vakantie?

“Ik moet nog enkele weken werken en dan vertrek ik eind juni met mijn vrouw voor een paar dagen naar Ibiza.”

“Het is een lang seizoen geweest met 34 competitiematchen en als je de voorbereiding en de beker erbij telt, dan zijn we toch al van midden juli bezig.”

“We hadden weinig rust en geen vrije weekends. Dus nu mag de riem er wel even af, al zit het nieuwe seizoen toch al in ons achterhoofd.”

Proficiat met de prijs, Jens. Geniet van de vakantie en tot volgend seizoen!

Deze trofee werd uitgereikt in samenwerking met deze sponsor: