Racing sluit mooi seizoen af met een knappe overwinning tegen Lille

Het zit erop! Racing heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen met een driepunter afgesloten.

Een overwinning tegen Lille zou betekenen dat Racing in de eindstand over hetzelfde Lille van de 11e naar de 10e plaats zou wippen. Een mooi vooruitzicht en iets om nog eens een laatste keer alles voor te geven.

Greg Vanderidt dropte de 18-jarige Ilias El Lamzi voor de gelegenheid voor het eerst in het basisteam. De verdediger kreeg de rechterpositie in een driemans-defensie. Ook Nesta Vallez kreeg van bij de aftrap het vertrouwen van de coach.

Racing begon het beste aan de partij. Het was de afscheidnemende Kurt Weuts die tot twee keer toe de openingstreffer op zijn hoofd had liggen, maar het lukte de aanvoerder nét niet om te scoren.

Lille vond na een tijdje wat meer zijn draai en begon zo geleidelijk aan ook aan te dringen. Maar het was Racing dat met enkele snedige aanvallen net voor de rust toch het meeste dreigde.

Eerst kopte Sabri Hmouda een lage voorzet van Nesta Vallez naar doel. De keeper van Lille redde knap. Een paar minuten later was de goalie toch geklopt toen Vallez de bal via de lat hard binnenpoeierde: 1-0 voor groen-wit.

In de tweede helft ging het spel goed op en neer. Al meteen na de rust besloot Dries Ventôse in het zijnet. Aan de overkant strandde een aanval van Lille op de paal en moest Senne Goossens met een prima parade de 1-1 uit de korte hoek houden.

Net voor het uur was het dan opnieuw aan Racing. Vallez kreeg de bal voor zijn rechter en knalde hem vanaf een meter of 20 nog eens schitterend tegen de touwen: 2-0.

Ook na die tweede treffer bleef Racing op goals jagen. De ruimtes werden groter en een kwartier voor tijd was het Hmouda die de bal van ver tegen de lat trapte. De 3-0 leek in de maak en de Racing-supporters begonnen de naam van Kurt Weuts te scanderen.

Maar een 3e doelpunt zat er niet meer in. Kurt Weuts kreeg in de slotfase van de wedstrijd zijn verdiende applausvervanging. Het stadion trakteerde de 35-jarige aanvaller op een staande ovatie.

2-0 bleef het, en zo wipt Racing in de eindstand nog over Lille United naar de 10e plaats. Een mooi einde van een mooi eerste seizoen in 2e amateur.

Racing speelde met: Goossens, De Paepe, Kerckhofs, El Lamzi (51′ Knollenburg), Guldix (58′ Mauro), Spaenhoven, Ventôse, Heyvaert, Hmouda, Vallez (58′ Carrez) en Weuts (75′ Walen De Keyser).