fbpx

KRC Mechelen-FC Esperanza Pelt 2-0

Na de zure nederlaag op Ternesse was Racing verplicht om in de thuiswedstrijd tegen Pelt de 3 punten te behalen om de voeling met de concurrenten niet te verliezen.

Racing had het gedurende de 1ste helft moeilijk om kansen te creëren, het was bovendien oppassen geblazen bij de tegenaanvallen van de bezoekers, want die kwamen een aantal keren gevaarlijk opzetten. Na een evenwichtige eerste 45′ gingen we rusten met een brilscore.

We hadden amper 5′ gespeeld in de 2de helft wanneer groen-wit een vrije trap kreeg toebedeeld, net buiten de 16. Wout Kerckhofs zette zich achter de bal en plaatste deze mooi in het bezoekende doel, buiten het bereik van de Limburgse goalie. Dit doelpunt gaf onze jongens moed en nadien gingen ze gretig op zoek naar het geruststellende tweede doelpunt. Een aantal keren waren ze er dicht bij, maar het was ook uitkijken voor de uitvallen van Pelt. In de 78′ kon Huysmans uiteindelijk de 2-0 scoren en zo behaalde Racing zijn 1ste – én broodnodige – thuisoverwinning van dit seizoen.

De ontlading na het eindsignaal was groot, hopelijk zitten we nu definitief op het goede spoor!