“Deze verdiende overwinning zal het vertrouwen opkrikken”

Chris Andries keek zaterdagavond iets na 22u met tevredenheid terug op de eerste driepunter in eigen huis.

Coach, het is eindelijk gelukt: de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Hoe heb jij de match beleefd?

“Het was een typische 6-puntenwedstrijd. Dat zijn nooit mooie wedstrijden, maar de ploeg heeft gedaan wat ze moest doen.”

“In de 1e helft hebben we veel druk vooruitgezet, met enkele halve kansjes tot gevolg. Na de rust hebben we het dan afgemaakt met een prachtige vrije trap van Wout Kerckhofs en een mooi uitgespeelde counter met kapitein Kevin Huysmans als afwerker.”

“Ik ben zeer tevreden met de 3 punten. Die waren nodig om aansluiting te vinden met de ploegen voor ons.”

De ontlading in de spelersgroep was groot, zagen we.

“Inderdaad: wat een sfeer in de kleedkamer momenteel! Als je wint, is de sfeer altijd goed, maar je ziet dat dit echt deugd doet. Voor iedereen.”

Het was vanavond niet om de schoonheidsprijs te doen, want alleen de punten tellen nu, niet?

“Als je een eerste keer thuis wint, moet je gewoon tevreden zijn met de 3 punten. Punt. De vorm is er niet om iedereen naar huis te spelen.”

“We moeten er gewoon 100% voor gaan. Dat deden we vorige week op Ternesse, maar werden we niet beloond. Vandaag valt het beter mee, al vind ik dat we verdiend winnen.”

“Veel mensen vergeten ook dat we belangrijke spelers als Mariën, Dierickx, Luckermans en Stuyck missen. Er zitten een aantal jonge mannen op de bank, maar in deze moeilijke situatie en lastige wedstrijden is het moeilijk om in te vallen.”

“Dat ze dan een beetje ontgoocheld zijn dat ze maar kort mogen invallen, dat begrijp ik. Maar op dit moment tellen alleen de punten en is de rest bijzaak.”

Voelden jullie de druk voor de wedstrijd?

“Dat viel wel mee. Iedereen wist dat we 3 punten moesten pakken, zeker thuis tegen een ploeg die net boven ons stond. Nu hebben we toch al wat aansluiting. We zijn er nog lang niet, maar dit is vooral belangrijk voor het vertrouwen.”

“En dat het niet allemaal even mooi is, dat weet ik ook. Maar mooi voetbal brengen en niks pakken, is dat dan beter? Ik denk het niet op dit moment.”