“Ik kan de investering in Polars alleen maar toejuichen”

Na de teleurstelling van Ternesse – waar Racing weer meer verdiende dan 0 punten – krijgt groen-wit zaterdagavond op OVK het bezoek van Esperanza Pelt. Met andere woorden: de laatste versus de op een na laatste. Coach Chris Andries blikt vooruit op het duel.

Coach, hoe is de week verlopen?

“Dinsdag hebben we zeer goed en hard getraind. Ik miste eerder soms toch wat scherpte, maar die heb ik dinsdag te zien gekregen. Later in de week verliep het wat minder gunstig, omdat enkele spelers ontbraken door werkverplichtingen en Fontaine en Dierickx uitvielen met blessures.”

“Als je ineens 4 of 5 basisspelers mist op training – naast de blessures die we al hadden -, dan is dat niet ideaal voor een technische staf. Ik heb dit aangekaart, want dit moet veranderen.”

“Wat de match betreft, zal Dierickx niet kunnen aantreden door zijn kuitletsel. Fontaine hoop ik wel te recupereren, want dat lijkt mee te vallen. Naast Dierickx ontbreken nog altijd Luckermans en Stuyck.”

Voel je de druk toenemen?

“Er is elke week druk. Ook als we morgen winnen, is er de week erna weer druk. Die was er vorige week ook en toch hebben we onder die druk grote stukken van de wedstrijd op Ternesse gedomineerd. En dat tegen een ploeg uit de top 5.”

“We hadden ook de beste kansen, een stuk of 4. Ternesse had 2 halve kansen en scoort daar 2 keer uit. Het is al vaak gezegd, maar die kleine foutjes bij ons moeten eruit.”

“We incasseren een goal na een inworp van ons, dat mag niet. En dan viel er ook nog een goal na een duidelijke duwfout op Van Dorst. Zo is het altijd wel iets…”

De club heeft geïnvesteerd in de aankoop van Polars (draadloze hartslagmeters die de conditie en fitheid meten en verbeteren). Wat vind je daarvan?

“Ik kan dat alleen maar toejuichen. Dat biedt extra mogelijkheden. Het is een zeer goeie investering.”

Hoe gaan de jongens om met de laatste plaats, nadat vorig seizoen zo geweldig geëindigd is?

“Ik moet zeggen dat de sfeer nog altijd goed is. Er wordt al eens iets ludieks gezegd op een moment dat het kan. Maar het is nu vooral zaak om ook hard te werken, want op dit niveau moet alles kloppen.”

“Als we vorige week op Ternesse 3 keer scoren, dan zou dat logisch geweest zijn. Een overwinning zou de situatie helemaal doen kantelen, want dan ben je vertrokken en geraak je uit die vicieuze cirkel.”

“Wat de match van zaterdagavond tegen Pelt betreft: we hebben de ploeg uitvoerig gescout, zoals we altijd doen. In deze reeks hebben ploegen geen geheimen voor elkaar. We weten wat ons te doen staat.”

Supporters, morgen allemaal op post op OVK om de ploeg vooruit te schreeuwen!