KRC Mechelen-Eendracht Termien 0-0

Zaterdagavond begon Racing aan de terugronde van het huidige seizoen, Eendracht Termien kwam op bezoek in het OVK-stadion.

Racing had het moeilijk om vat op de wedstrijd te krijgen en acteerde te ondermaats om het de bezoekers lastig te maken. Termien kwam een paar keer zeer gevaarlijk dreigen, gelukkig was er telkens een alerte Ledent om de bezoekende treffer te voorkomen. Even voor de rust konden we een eerste echte doelgevaar noteren voor Racing, het schot van Hens belandde echter naast het doel.

De tweede helft was een exacte kopie van de eerste, met groen-wit dat maar voor geen doelgevaar kon zorgen en een doelman Ledent die een topwedstrijd speelde en de bezoekers wederom – tot tweemaal toe – van een doelpunt hield. Op acht minuten van het einde kreeg Racing na een hands binnen de 16 een strafschop toegewezen van ref Allaerts. Dondo zette zich achter de bal maar besloot – onbegrijpelijk – pal op de bezoekende doelman.

Zo bleef het bij een brilscore en kon Racing zich gelukkig prijzen dat doelman Ledent een paar keer goed bij de pinken was om een bezoekend doelpunt te verhinderen.

Alvorens de winterstop ingaat volgt er donderdagavond nog een oefenpartij op Hamme.

Opstelling KRC Mechelen:
Ledent, Olensky (46′ Mariën) , Wout Kerckhofs (87′ Stoffels), Bram Kerckhofs, Van Dorst, Van Delm, Dondo, Hmouda, Hens, Janssens en Huysmans (77′ Yagan).

Gele kaarten (KRCM):
83′ Mariën