Kranig Racing lijdt logische nederlaag op het Lisp

Voor Racing is in de 5e ronde van de Croky Cup een einde gekomen aan een mooi bekertoernooi.

Een vertimmerd Racing trad in het strijdperk tegen een verbouwd Lierse Kempenzonen, dat enkele gevestigde waarden op de bank hield.

Zo kregen we een min of meer gelijkopgaand eerste halfuur waarin de kansen aan beide doelen weliswaar schaars waren. Racing speelde moedig en snuffelde een paar keer aan de goal van Lierse K, maar echt dreigen kon het niet.

De thuisploeg was iets gevaarlijker en net voor de rust leidde dat tot de 1-0. Racing kreeg een corner niet uit de 16 en Raemaekers stond op de goeie plaats om de bal hard en onhoudbaar voorbij doelman Goossens te knallen.

Met 1-0 aan de rust was er tegen de leider van 1B geen vuiltje aan de lucht. Coach Vanderidt schaafde in de kleedkamer de tactiek een beetje bij en trachtte met Gregory Carrez meer offensieve impulsen in het team te brengen.

Maar meteen na de aftrap van die tweede helft incasseerde Racing de 2-0. Zo leek Lierse K al vroeg zijn schaapjes op het droge te hebben.

Maar dat was buiten een snelle aanval van Racing gerekend, afgerond door Kurt Weuts. Met 2-1 op het scorebord kon de wedstrijd opnieuw alle kanten uit. Groen-wit vatte moed en toen Carrez in de 16 onderuitgelopen werd, schreeuwde hij om een strafschop. Maar de scheidsrechter gaf hem niet.

Lierse K moest in deze fase van de match even naar adem happen. Coach Van Imschoot voerde enkele vervangingen door die meer schwung in het spel van de thuisploeg moesten brengen. Dat lukte, want Lierse K voerde de druk stelselmatig op.

In minuut 69 ging de bal wél op de stip, al was het voor Racing aan de verkeerde kant na hands in de Mechelse 16. Van Acker klaarde de klus: 3-1.

Racing weerde zich nog kranig, maar kon deze achterstand niet meer ombuigen. In de tribunes lieten de meegereisde supporters het niet aan hun hart komen. Tot de laatste minuut bleef de sfeer er goed in, ondanks nog een 4e en 5e doelpunt voor Lierse K.

Met deze (overdreven) 5-1 komt er een einde aan een mooi bekerparcours. Voor Racing is het nu zaak om goed te herstellen, want woensdagavond wacht al de volgende opdracht: een thuismatch in de competitie tegen leider Cappellen.

Racing speelde met: Goossens, Harrou (46′ Carrez), Knollenburg, Kerckhofs (79′ Robert), Guldix, Spaenhoven, Akarom (79′ Alaers), Hmouda, Heyvaert (51′ Van der Brempt), Mrani (77′ Addaoui), Weuts

Doelpunten: 38′ Raemaekers 1-0, 47′ Walbrecq 2-0, 54′ Weuts 2-1, 69′ Van Acker 3-1 (pen), 73′ Knollenburg 4-1 (own goal), 83′ Tarfi 5-1