fbpx

Coach Greg voor de bekermatch op Lierse: “Er hangt elektriciteit in de lucht”

De bekermatch tegen Lierse Kempenzonen is de volgende opdracht voor onze 1e ploeg. Voor trainer Greg Vanderidt en zijn spelersgroep is het een ietwat aparte week.

Racing richt na 3 goeie competitiewedstrijden de blik naar de Croky Cup. In de 5e ronde wacht groen-wit de zware verplaatsing naar het Lisp.

Lierse Kempenzonen is de leider in de Challenger Pro League, het voormalige 2e klasse en 1B. In 6 wedstrijden wonnen de jongens van coach Tom Van Imschoot 4 keer en verloren ze 2 keer. Met 12 punten leidt Lierse Kempenzonen voor Beerschot, de beloften van Anderlecht, Lommel en Beveren.

Coach, eerst nog even terug naar vorig weekend: heb je nog gebaald na die vermijdbare 1-1 van Hades? En kunnen onze spelers daar lessen uit trekken?

“Ja, natuurlijk heb ik nog gesakkerd. Ik zeg het dikwijls tegen mijn spelers dat de beloning voor de zware trainingsweken de punten zijn na de wedstrijden.”

“Dan is het extra zuur dat je deze wedstrijd, die je volledig in handen had, nog gelijkspeelt. Maar ik kan echt niemand iets verwijten. Ons tegendoelpunt kwam er na een uiterst ongelukkige baltoets van Arne die de bal aan Senne wilde geven om uit te trappen. Alleen was dit overbodig. Ofwel laat je de bal liggen, ofwel gooi je de bal met je hand terug.”

“Arne speelde zaterdag zijn derde competitiewedstrijd in een eerste elftal uit zijn prille carrière. Hij deed het tot nu toe voortreffelijk. Het goede nieuws is dat hij dit niet meer zal voorhebben.”

Hoe was de beleving deze week op training? Anders dan voor een competitiematch?

“Absoluut anders. Je merkt aan alles dat er spanningen zijn, zeg maar dat er elektriciteit in de lucht hangt. Iedereen wil deze wedstrijd spelen.”

“Ik heb al vroeg deze week laten weten wat de bedoeling is qua opstelling en veldbezetting, rekening houdend ook met de midweekmatch tegen Cappellen volgende woensdag en de wedstrijd erna op 2 oktober tegen de City Pirates.”

Vergt deze bekermatch vanuit de sportieve staf een andere benadering?

“We moeten rekening houden met de competitie. Er moet een goed evenwicht zijn tussen minuten geven aan jongens die de voorbije weken minder gespeeld hebben en jongens die tot nu toe alles gespeeld hebben. En dit alles zonder je elftal te verzwakken.”

Maakt Racing kans tegen een profclub met een véél groter budget als Lierse Kempenzonen?

“Op papier maken we geen enkele kans. Racing speelde 2 jaar geleden nog in eerste provinciale en Lierse is de leider in 1B: dat zijn feiten.”

“Maar de beker is speciaal. Er zijn veel voorbeelden van stunts in de beker. 1 ding is zeker: hoe groot het verschil mag zijn tussen beide clubs, mijn spelers zullen knokken tot het laatste fluitsignaal, ongeacht het resultaat.”

Wie mis je morgenavond?

“De lijst met afwezigheden blijft groot. Die is dezelfde als vorige week en daar komt nu Jens De Paepe nog bij door een schorsing.”

“Maar net zoals vorige week tegen Hasselt zullen de vervangers klaar staan.”

Door de verplichte buscombi zal er vanuit Racing-kant “slechts” een kleine 400 man in Lier aanwezig zijn: hoe kijk jij daar naar?

“Die 400 Racingers zullen zich laten horen alsof ze met 1.000 zijn, daar ben ik zeker van.”

“Ons hoofddoel is om elke Racing-fan zaterdag trots maken, Racing verdient zulke wedstrijden. Proeven van profvoetbal, dat is iets magisch voor Racing.”

“En trouwens: slechts 400 man? Welke ploeg uit 1B brengt 400 man mee op verplaatsing?”

Veel succes in Lier, Racing!

Racing-fans die meerijden naar Lier: de bussen vertrekken om 18u30 (klik hier voor meer info).

De supporters die niet meegaan, kunnen de wedstrijd met live-tekst-updates op de Facebook-pagina van Racing volgen. Radio Reflex zal verslag uitbrengen met live-audio-flitsen.