fbpx

“Racing mag fier zijn op wat het in Lier getoond heeft”

Ondanks de op het eerste gezicht harde 5-1-cijfers mag Racing trots terugblikken op zijn prestatie in de bekermatch op Lierse K.

Coach Greg Vanderidt kon op de persconferentie na de wedstrijd dan ook alleen maar een pluim op de hoed van zijn spelersgroep steken.

“Laat me beginnen met te zeggen dat we uiteindelijk tekort kwamen tegen een sterk Lierse, de leider in 1B. Wij misten enkele basisspelers. Dat is geen excuus, maar als club uit 2e amateur moet je in matchen als deze volledig staan en hopen op een mindere dag van je tegenstander.”

“Maar ik ben absoluut fier op wat mijn jongens gebracht hebben. We hebben ons niet verstopt, we hebben de bus niet geparkeerd”, zei Greg.

“Het is niet omdat we in de eerste helft geen kansen gehad hebben dat we defensief gespeeld hebben. We hebben geprobeerd om hoog druk te zetten en het Lierse zo lastig te maken. Dat is niet altijd gelukt, maar de intenties waren er wel.”

“In de tweede helft begon Lierse ons op den duur pijn te doen. We hebben dat proberen te corrigeren door in een ruit te spelen, waardoor het iets vaster zat. Maar met de nieuwe jongens in hun ploeg speelde Lierse een versnelling hoger en werd het heel moeilijk voor ons.”

“Toch ben ik tevreden over onze werklust en de manier waarop mijn spelers het hier aangepakt hebben. Deze prestatie geeft moed met het oog op de competitie, want woensdag wacht al de opdracht tegen leider Cappellen.”

“We recupereren woensdag Jens De Paepe en Dries Ventôse. Gregory Carrez is hersteld van zijn blessure, viel vanavond goed in en is dus ook klaar om woensdag te starten. Dat zijn drie jongens die heel belangrijk zijn. We hebben hier een goeie fysieke prikkel gehad en zullen er woensdag weer volop voor gaan met aanvallend voetbal.”

Lierse K-coach: “Een mooie bekeravond”

Ook Lierse K-trainer Tom Van Imschoot gaf Racing een pluim. “Het was een mooie bekeravond met 2.200 toeschouwers. Om er iets moois van te maken moet je met 2 ploegen en 2 supportersclans zijn. Dat was hier duidelijk het geval”, zei Van Imschoot.

“Racing maakte het ons in de eerste helft moeilijk. We hadden het lastig om kansen te creëren. We scoorden op het goeie moment met een stilstaande fase en na de vroege 2-0 in de tweede helft dachten we dat de buit binnen was.”

“Maar de 2-1 viel en we hadden het moeilijk met hun ruit op het middenveld. We hebben dan zelf ook omgeschakeld en konden weer uitlopen. Er was veel goesting bij ons, we hebben de voet niet van het gaspedaal gehaald.”

“Ik ben tevreden over ons spel en alles rond het veld. We hebben al thuismatchen gespeeld in de beker waar veel minder animo in zat. Echt, dit was een leuke avond. Racing mag fier zijn dat ze het ons 65 minuten niet zomaar cadeau gedaan hebben.”

Lees ook:
Racing lijdt logische nederlaag op het Lisp

Bekijk de persconferentie, via Radio Reflex:

imoya