Knipping: “Nadenken over de tegendoelpunten”

Kaj Knipping vormde tegen Herentals met Wout Kerckhofs het hart van de defensie. We spraken de centrale verdediger na de 5-2.

Kaj, een logische overwinning?

“Eerst en vooral: elke match moet gespeeld worden. Het is een cliché, maar het klopt. Je zag duidelijk dat het niet het Herentals van in de heenronde was. Vooral die spits van hen bracht meer kwaliteit.”

“Onze eerste 4 doelkansen leverden 3 doelpunten op. Daar krijg je vertrouwen door. Je probeert dan achterin de boel te sluiten. Jammer genoeg kregen we 2 goals binnen.”

Hoe zag jij die 2 tegengoals vallen?

“Hun eerste goal viel op dezelfde manier zoals wij het wel eens doen: de spits inspelen en dan de doorlopende spelers proberen aan te spelen. De bal week af en verdween over onze doelman in de goal. Dat is ongelukkig.”

“Hun tweede tegendoelpunt was een miscommunicatie tussen enkele spelers van ons. Dat kan voorvallen, maar als verdediger wil je natuurlijk wel op de 0 spelen, dus dat is stof tot nadenken.”

“We hebben de 0 nog niet heel veel kunnen houden dit seizoen, dat is voor mij een thema. Ook al weten we dat wij altijd zelf ook wel een doelpunt maken, met al die klasbakken vooraan.”

Bij de supporters is de nederlaag op Hoboken in december hard aangekomen. Zindert dat bij de spelers ook nog na?

“Ja. Dat was echt geen goeie match van ons. Het is een frustratie bij alle spelers dat we die wedstrijd verloren hebben.”

“We bekijken het nu echt van match tot match. We kunnen ons geen puntenverlies meer veroorloven.”

Hoe vergaat het jou persoonlijk?

“In het begin van het seizoen was ik geblesseerd. De ploeg draaide goed en en ik heb mijn kans moeten afwachten. Maar nu sta ik in de ploeg en het gaat vlot.”

“Ik heb het hier echt naar mijn zin. Het is een leuke groep: jongens met veel ervaring en wat minder ervaring. Het is een goeie mix.”

“Na de match drinken we hier op de club altijd samen nog iets. Daarna rijd ik naar huis, in het weekend een trip van een goeie 40 minuten.”

“Dan heb ik veel tijd om na te denken en laat ik de match nog eens afspelen in mijn hoofd, om na te gaan wat er allemaal beter kon.”

Ruimte voor externe advertenties: