“Ik vroeg eigenlijk geen 3 maar 13 overwinningen”

Racing heeft Herentals met een vlotte 5-2 opzijgeschoven en komt – mede door het gelijkspel van De Kempen – op de 2e plaats in het klassement.

Coach Dave De Herdt kon met zijn spelers een 4e overwinning op een rij vieren, maar liep niet euforisch rond.

Coach, hoe heb jij de wedstrijd beleefd?

“We winnen met 5-2, maar ironisch genoeg vond ik dit niet onze beste partij van het seizoen. Ik denk dat we al veel betere matchen gespeeld hebben waarin we dan wel minder kregen dan vandaag.”

“We hebben efficiënt gespeeld en hebben aan 80% afgewerkt. Maar goed, ik had voor de match aan de spelers gezegd: “Hoe we winnen, maakt me echt niet meer uit. Ik wil gewoon de 3 punten”.”

“We hebben trouwens nog enkele mooie kansen laten liggen en anderzijds hebben we ook enkele kansen weggegeven. Je zag dat Lee Roy De Keersmaecker ontbrak. Dat is wat zoeken af en toe, waardoor Herentals gevaarlijk kon zijn.”

Maar toch wonnen we verdiend.

“Je wint puur op kwaliteit en rendement. We hebben al dikwijls gevloekt dat we veel creëren en wel wat missen. Maar nu gaan onze eerste ballen, buiten de doorbraak van Sabri Hmouda, binnen. Dat voetbalt veel makkelijker.”

“Van de tegendoelpunten baal ik wel: een afgeweken bal die via de deklat binnengaat: dat kan gebeuren, maar die tweede mag absoluut niet vallen. Daar zie ik ook de afwezigheid van Lee Roy in.”

Is Lee Roy lang out?

“Dat is even afwachten. Hij sukkelt met een ontsteking op een lastige plaats: zijn voet opheffen doet pijn, stappen doet pijn…”

“Een aantal jongens hebben bewezen dat ze die rol eventueel kunnen overnemen, maar top was het nog niet.”

“Hmouda heeft zijn ding wel gedaan. Ik had hem geprikkeld voor de match dat hij niet te zeker moest zijn van zijn plaats en dat hij van geluk mocht spreken dat Lee Roy er niet bij was.”

“Want 6 gele kaarten in een half seizoen en dus twee schorsingen is gewoon te veel. Bij Racing met al die kwaliteit in de kern kan dat dodelijk zijn.”

Je had 9 op 9 gevraagd in de eerste 3 matchen van 2020 en je hebt die gekregen. Wat is je volgende doel?

“Eigenlijk vroeg ik geen 3 maar 13 overwinningen. Daar blijven nu dus nog 10 matchen van over. Ik wil nog 10 overwinningen.”

“We hebben in 2019 een aantal domme nederlagen geleden, maar we hebben nooit ondergelegen.”

“Geen enkele ploeg heeft ons weggespeeld. Lille heeft het ons wel moeilijk gemaakt, De Kempen en Nijlen bij momenten ook, maar voor de rest waren we in de heenronde zeer dominant.”

“Dus als je de werkpunten verbetert, moet je op papier het maximum kunnen halen. Ik weet ook dat dat zeer moeilijk is, maar we streven daar wel naar.”

“Volgende week Nijlen uit wordt een kantelmatch, daarna volgen Oppuurs thuis en dan is het “do or die” tegen leider Lille. We doen nu alvast een goeie zaak en springen over De Kempen naar de 2e positie.”

Ruimte voor externe advertenties: