KFC Zwarte Leeuw-KRC Mechelen 3-1

Na de twee opeenvolgende thuisnederlagen tegen Nijlen en Tienen moest Racing proberen om punten te rapen op het veld van Zwarte Leeuw.

Op een zwaar veld en onder de striemende regen werd de wedstrijd aangevat. De eerste kans was voor de thuisploeg, de doelpoging ging via de lat buiten. In de 24′ kende scheidsrechter Wuyts Racing een penalty toe na een foutieve ingreep van een thuisspeler binnen de 16. Bram Kerckhofs kweet zich van zijn taak en plaatste de bal netjes tegen de touwen, de 0-1 was een feit. Lang kon groen-wit echter niet genieten van zijn voorsprong want ruim 10′ later kreeg Zwarte Leeuw een penalty toegewezen. Ook deze werd feilloos omgezet en de bordjes stonden in evenwicht. Nauwelijks 2′ verder verdween een verre lob over Ledent in het doel, Racing was op achtervolgen aangewezen.

Na de pauze probeerden de bezoekers de scheve situatie recht te zetten, maar op het modderige terrein kon Racing de thuisploeg niet in gevaar brengen. Twintig minuten voor het eindsignaal kenden de bezoekers nog pech toen de ingevallen Mertens een mooie kans kreeg om de gelijkmaker te scoren, zijn doolpoging trof echter de paal. Met nog 10′ op de klok scoorde Zwarte Leeuw bovendien nog de 3-1.

Volgend weekend is er geen competitie, op zondag 10 februari ontvangt Racing KESK Leopoldsburg in het OVK-stadion.

Opstelling KRC Mechelen:
Ledent, Dierickx, Wout Kerckhofs, Van Dorst, Van Delm, Dondo, Hmouda (72’ Fontaine), Yagan (70’ Huysmans), Janssens (65’ Mertens), Bram Kerckhofs en Doncos.

Doelpunt (KRCM):
24′ Bram Kerckhofs

Gele kaarten (KRCM):
2’ Wout Kerckhofs
36′ Hmouda

De tussenstand in het klassement: link