Chris Andries: “Moed putten uit het betere wedstrijdbegin”

Racing verloor gisterenavond op het veld van Zwarte Leeuw zijn derde competitiewedstrijd op rij, een opdoffer van formaat. Na afloop was de ontgoocheling uiteraard zeer groot.

Coach, wat zijn jouw bevindingen van de wedstrijd van gisterenavond?

“We begonnen goed aan de wedstrijd. Rond de 24′ kwamen we op penalty via Bram Kerckhofs op 0-1, op dat moment volgens mij een verdiende voorsprong.”

“Nadien volgde er een ongelukkig misverstand op het middenveld waaruit die penaltyfase volgde en Zwarte Leeuw op gelijke hoogte kwam. Een paar ogenblikken later was er een diepe bal die over Ledent in doel ging en de thuisploeg – tegen de gang van het spel in – op voorsprong bracht.”

“De tweede helft was een pak minder – onder meer door de toestand van het veld – vlotte het niet meer.”

“Na zijn invalbeurt kreeg Mertens dan nog de kans om de gelijkmaker te scoren maar de bal kwam ongelukkig op de doelpaal terecht. Op de daaropvolgende tegenaanval volgde het derde doelpunt voor Zwarte Leeuw.”

Hoe ga je de jongens na deze derde opeenvolgende verliesbeurt oppeppen? Er volgen nu immers zeer cruciale wedstrijden in de strijd om het behoud.

“We gaan proberen om de hoofdjes leeg te maken en moed te putten uit ons betere wedstrijdbegin.”

“Omdat er volgend weekend geen competitie is bekijken we momenteel ook de mogelijkheden om eventueel donderdagavond een oefenwedstrijd te kunnen inlassen.”