Johan koopt het shirt van Sabri Hmouda: “Mijn zoon is fan van hem”

Met de verkoop van het truitje van Sabri Hmouda zetten we een punt achter de online-veilingen. Johan Janssens was de laatste fan die een shirt op de kop kon tikken.

“Ik heb het shirt voor mijn zoon Sander gekocht. Hij wilde absoluut een truitje kopen en we hebben geld samengelegd voor de veiling. Dan hadden we nog het Facebook-account van mijn vrouw nodig om effectief mee te kunnen bieden”, zegt Johan.

“Of we een strategie hadden? Ja, we spraken af om helemaal op het einde een bod te doen. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn heel tevreden dat we het kunnen kopen hebben.”

Zoon Sander is in de wolken met de vangst. “Mijn zoon heeft alle spelers van Racing graag. Vroeger waren we grote fans van Rachid Hmouda, de broer van Sabri. Nu is mijn zoon een grote fan van Sabri, wegens zijn grote loopvermogen en zijn grote strijdershart.”

“Eens Racinger, altijd Racinger!”

Johan en zijn gezin wonen in Veltem. “Mijn zoon speelt bij de lokale voetbalclub Hoger-op Veltem, maar ik kan iedereen geruststellen: ook zij spelen in groen en wit.”

“Zelf ben ik afkomstig van Mechelen. Sinds het midden van de jaren 80 ga ik met mijn ouders naar Racing kijken. Eerst is mijn vader gestorven, vorig jaar mijn moeder. Wij hebben op Racing alles meegemaakt, van 1e nationale tot 1e provinciale.”

“Eerst stonden we, daarna zijn we verhuisd naar de zitplaatsen, in de middentribune. Ik heb sinds 2003 onafgebroken een abonnement.”

“Ik ben momenteel de microbe aan het doorgeven aan mijn zoon, hij is al geregeld mee komen kijken. Je wordt als Racinger geboren en dat geef je door: eens Racinger, altijd Racinger! Mijn zoon heeft zo in 5 jaar tijd 3 promoties meegemaakt: die naar 2e klasse en 2 keer naar 3e amateur.”

“Zelf ga ik zowel thuis als uit alle matchen bekijken. In de laatste 10/15 jaar heb ik zelden een wedstrijd gemist. Onze privé-agenda wordt volledig op Racing afgestemd: eerst vullen we de matchen in, daarna de andere afspraken. Voor ons is Racing een echt familiegebeuren.”

Johan, dikke merci voor de aankoop van het shirt van Sabri voor 350 euro!

In totaal haalden we met de veilingen 2.845 euro op: een schitterend bedrag dat integraal doorstroomt naar de jeugdwerking van Racing.

Nog eens bedankt aan iedereen voor de deelname. Dit initiatief is voor herhaling vatbaar!

Een foto van Johan en zijn zoon Sander: