Dave De Herdt verlengt contract voor onbepaalde duur: “Ik ben heel gelukkig”

Racing heeft zijn kern voor volgend seizoen helemaal rond. Ook T1 Dave De Herdt blijft actief bij de club na een officieel akkoord over een nieuwe contract.

Dave De Herdt heeft een contract voor onbepaalde duur ondertekend bij Racing. “Eind 2019 zijn we beginnen te praten. De club polste hoe ik tegenover een verlengd verblijf stond”, zegt Dave.

“Uiteindelijk hadden we snel een mondelinge overeenkomst en zijn we beginnen te werken aan de uitbouw van de kern, want dat is het belangrijkste. We hebben mijn officiële contractverlenging daarom een beetje op de langere baan geschoven.”

Die uitbouw van de kern is in jouw ogen goed verlopen?

“Zeker. In een tijd waarin veel voetbalclubs financieel moeten inbinden, zelfs al voor de coronacrisis, is het niet evident dat de wensen van een coach ingewilligd worden.”

“Maar het verschil met die clubs is dat Racing van heel veel ambitie getuigt en dat die gelijkloopt met de mijne. Zowel de club als ikzelf willen omhoog.”

“Ik heb me afgelopen seizoen behoorlijk geërgerd aan de omstandigheden in 1e provinciale. In de amateurreeksen zal dat veel minder zijn. Hoe hoger je speelt, hoe beter alle omstandigheden, ook rond het veld.”

“1e amateur is mijn doel en dat van Racing. En dat binnen een gezonde structuur. Racing heeft in zeer korte tijd veel stappen gezet. Het bestuur weet wat ik wil, net als ik. We zitten volledig op dezelfde lijn.”

Tevreden met de nieuwe jongens die naar de club komen?

“Absoluut! Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat we dit zouden kunnen en dat we jongens als Yannick Put en Jens De Paepe zouden kunnen overtuigen.”

“Ik heb met elke nieuwe speler gesproken, samen met Marc Ghys, maar dat is dan een puur sportief verhaal. Financieel moet het plaatje ook kloppen. Uiteindelijk heb ik alles gekregen wat ik wilde en dat maakt me als coach natuurlijk heel gelukkig.”

“Ik vind het heel goed dat we geen 15 nieuwe spelers gaan halen zijn. We hebben ons zeer gericht versterkt. Nu beschik ik voor elke positie over twee waardige spelers, we hebben een dubbele bezetting.”

De lat ligt daardoor meteen hoog voor volgend seizoen. Hoe zie jij dat?

“Ik vind dat we als nieuwkomer in 3e amateur bescheiden moeten zijn. We zijn wel gepromoveerd, maar als nummer 2, niet als nummer 1. Bovendien komen we in een reeks terecht waarin ploegen al meer ervaring hebben dan wij, en die ook ambities zullen hebben.”

“Nu al zeggen “We willen dit en we willen dat” ga ik dan ook niet doen. Ons zo snel mogelijk redden is de eerste doelstelling. En als dat lukt, kijken we verder en gaan we proberen te pakken wat we kunnen pakken. We zien wel waar het schip strandt.”

Heb je een voorkeur voor een reeks waarin we terechtkomen?

“Ik ken de Antwerps-Limburgse reeks het beste. Die van Brabant, Oost- en West-Vlaanderen ken ik minder en daar liggen de clubs wat verder, wat het iets moeilijker maakt om te scouten. Ik heb een lichte voorkeur voor Antwerpen-Limburg, maar ik zal blij zijn met wat er uit de bus komt.”

T2 Hans Verbeeck en keeperstrainer Guido Van Limbergen blijven naast jou werken. Hoe verloopt de samenwerking?

“Ik ben niet de gemakkelijkste mens, maar Hans en Guido kennen me intussen perfect. Ze sturen me binnen de club, wijzen me de weg.”

“Daarnaast geven ze hun mening over vanalles en nog wat, zij zijn er niet om alleen de potjes te zetten. We overleggen veel. Ik heb veel respect voor hun kennis en ervaring.”

Wat doe jij intussen in deze coronatijden?

“Ik ben altijd blijven werken en ben daarnaast bezig met de voorbereiding op volgend seizoen: loopschema’s, oefenmatchen enzovoort. Privé houd ik me met mijn vrouw en twee kinderen bezig: fietsen, spelen in de tuin, naar het park gaan.”

“Vorig weekend heb ik nog eens een wedstrijd voetbal bekeken: Dortmund-Schalke. Het niveau was hoogstaand, maar zonder publiek kon het me toch niet echt bekoren.”

“Van mij mag onze voorbereiding met Racing morgen beginnen, maar stel dat we zonder ons publiek moeten spelen, dan zou dat een groot nadeel zijn. Ons publiek heeft ons er vorig seizoen een paar keer mee doorgesleurd en zeker volgend seizoen zullen we de fans nog meer nodig hebben.”

Woensdag starten we de abonnementenverkoop op. Jullie gaan ook iets doen?

“Ja. We zijn van plan om een tegenprestatie te leveren bij x-aantal abonnementen. Daar zullen we de komende dagen meer over communiceren via de website van Racing.”

Bedankt voor de babbel, coach!
Veel succes volgend seizoen en alvast bedankt voor die “tegenprestaties”!