fbpx

Jerko Guldix draagt ook in 2021-2022 het Racing-shirt

Jerko Guldix heeft zijn contract met RC Mechelen voor een seizoen verlengd.

Begin oktober streek Jerko neer in Mechelen, na een periode van 12 jaar bij Anderlecht, waar hij het tot een profcontract en de beloften schopte en tussen zijn 15e en 18e Belgisch jeugdinternational was.

In zeer korte tijd wist Jerko de sportieve staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. Gevolg: de verdediger, die in de uitwedstrijd op Beringen debuteerde als middenvelder, kreeg een nieuw contract voorgeschoteld en zette daar graag zijn handtekening onder.

“Ik heb nog maar 4 weken meegetraind op Racing. Het zou voor mezelf vreemd/verkeerd aanvoelen als ik nu al andere oorden zou gaan opzoeken”, zegt Jerko.

“Ik heb veel vertrouwen in het project van Racing Mechelen, dus heb ik zelf ook zin om een mooi verhaal te schrijven met/bij Racing.”

“Daarbij komt dat het in de huidige Covid-19-situatie voor veel clubs niet evident is om spelers te halen of te laten bijtekenen. Als zich dan de kans voordoet om bij Racing te tekenen, heb ik niet getwijfeld.”

Hoe is de kennismaking met Racing jou bevallen?

“De eerste kennismaking is voornamelijk gebeurd via Jens Heyvaert, mijn neef, die ook bij Racing speelt. Die heeft mijn gegevens doorgespeeld aan de technische staf.”

“Vanaf dan is het snel gegaan en was alles binnen de week beklonken. Vervolgens heb ik dus maar 4 weken kunnen meetrainen en 15 minuten speeltijd gehad in de competitie voor alles werd stilgelegd. Persoonlijk ben ik daardoor een beetje op mijn honger blijven zitten.”

Heb je met de coach gesproken over jouw positie in het team?

“Neen, op dat vlak is er niets concreets besproken. Ik verwacht ook niet dat men dat doet, maar ik voel wél dat er veel vertrouwen is vanuit de club.”

“Het is niet vanzelfsprekend dat men een contractverlenging aanbiedt na 4 weken meetrainen. Nu is het aan mij om te tonen dat ik dat vertrouwen waard ben. Ik kijk er alleszins enorm naar uit om hopelijk zo snel mogelijk weer op een voetbalveld te staan.”

Dikke proficiat met jouw nieuwe contract, Jerko!

Lees hier de aankondiging van de transfer van Jerko in oktober.