De competities bij oudere jongeren en volwassenen zijn definitief stopgezet

De eerste ploeg van Racing zal dit seizoen geen wedstrijden meer spelen.

Vandaag is immers beslist om alle amateurcompetities voor dit seizoen definitief stop te zetten.

Het is de crisiscel van de KBVB, waarin alle geledingen van het Belgische voetbal (Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) vertegenwoordigd zijn, die deze beslissing genomen heeft.

Jeugdvoetbal tot en met U13  blijft wel nog mogelijk.

“Deze beslissing was de enige mogelijke in het licht van de gezondheidsmaatregelen die nog steeds van kracht zijn met het oog op de bestrijding van Covid-19”, meldt de KBVB.

“Covid-19 heeft een enorme impact op het voetbal. Honderdduizenden spelers kunnen hun favoriete sport niet beoefenen. Voor de clubs zijn de gevolgen organisatorisch en financieel enorm.”

“De KBVB is zich bewust van de moeilijke financiële situatie waarin de clubs verkeren. De KBVB zal  de bondsbijdragen schrappen voor de volgende maanden waarin niet gevoetbald mag worden. Het totale steunpakket van de KBVB aan de clubs bedraagt hierdoor sinds het uitbreken van de pandemie om en bij de 8 miljoen euro.”

Er zal alleen nog competitievoetbal gespeeld worden in 1A, 1B en de hoogste afdeling voor vrouwen. Ook in de Croky Cup mag nog gespeeld worden.

Alle andere competities worden als “blanco” beschouwd: alle rangschikkingen worden geannuleerd en er zullen geen kampioenen of sportieve stijgers en dalers worden aangewezen.

Meer info?

Klik hier en lees meer over de impact van deze beslissing op de website van de KBVB.