Erevoorzitter André Verelst (92) is overleden: “Veel betekend voor Racing”

André Verelst is op zijn 92e overleden. André heeft zich tientallen jaren met hart en ziel ingezet voor onze club.

“André is eind jaren 80 in de werking van Racing beland. Hij is in 1988 in de Privé-Club gestapt”, zegt bestuurslid Ronny Van Aeken, die een goeie vriend van André was.

“André is bij de club gekomen toen Racing naar 1e klasse promoveerde. Hij was via een ander bestuurslid, Jean Goyvaerts, in de club terechtgekomen en vond het heel plezant bij ons.”

“Enkele jaren later, in 1992, is André toegetreden tot de beheerraad. Onder Monne Phlips is hij ondervoorzitter geworden en ten tijde van Frank Dietens is André erevoorzitter geworden.”

André Verelst was een bekende figuur in Mechelen. De sympathieke man was zelfstandige en kende zodoende veel volk.

“André was goudsmit en had zijn eigen zaak aan Pasbrug”, zegt Ronny Van Aeken. “Die zaak is later overgenomen door zijn zoon. Pasbrug lag André ook na aan het hart, want hij was voor zijn komst naar Racing voorzitter van de voetbalclub daar.”

“André was een zeer trouwe supporter van Racing. Elke thuis- en uitwedstrijd stond hij paraat, net als voor de bestuursvergaderingen. Ik ging hem altijd thuis oppikken en samen reden we naar Racing en onze tegenstanders.”

“Op dinsdag, na de bestuursvergaderingen, zette ik hem klokvast om 23.50u thuis af. Dan kwam zijn vrouw opendoen, zette ze het alarm af en kon André naar binnen. Enkele minuten later zette hij het alarm dan weer op en ging hij slapen.”

Alles bij elkaar zat André Verelst een kleine 25 jaar in het bestuur van Racing. Zijn verdienste voor de club kan niet overschat worden. Tot vandaag is André ook erevoorzitter van Old Brigade, de organisatie die oud-trainers, -spelers en -bestuursleden groepeert.

“Samen met mijn vrouw Denise heb ik André de laatste jaren nog een aantal keer bezocht. Hij was al vooraan in de 90, maar hij was nog goed bij de pinken en maakte opmerkingen over mijn gewicht. Hij had nog gelijk ook”, zegt Ronny.

“André is jammer genoeg overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. We verliezen met André een goeie vriend, met hem hebben we schitterende tijden beleefd. Hij hield van lekker eten en drinken en liet geen feestje aan zich voorbijgaan. En vooral: hij stond altijd klaar om de club te helpen. Racing verliest een groot man.”

André, bedankt voor alles dat je voor de club gedaan hebt. We wensen de familie en vrienden van André Verelst heel veel sterkte met dit verlies.

Nog enkele foto’s van André Verelst:


Andre Verelst op de ploegfoto in 2011, rechts van Marc Ghys: